Hirdetés
Archivum

Elena Delle Donne-t megmûtötték és belekeverték a WADA-balhéba:

:

Hirdetés

A WNBA beszámolóinkban hírt adtunk arról, hogy múlt héten csütörtök hajnalban Elena Delle Donne a Chicago Sky sztárja a kezén megsérült a Washington Mystics elleni mérkõzésen. Az elmúlt évadban MVP-nek választott klasszis azóta már a mûtéten is átesett.

Delle Donne jobb hüvelykujját kellett mûteni kedden. A beavatkozás sikeres volt a klub közleménye szerint, amely azonban arra nem tér ki, hogy mikor térhet vissza a sztárjuk. A klubhoz közeli szurkolói blog és a közösségi oldalak a play-off második körére (amennyiben eljut addig a csapat) várják Delle Donne visszatérését. Errõl azonban hivatalos tájékoztatás nincsen.

Az Chicago Sky és amerikai válogatott meghatározó játékosának neve a közelmúlt egyik botrányában is felmerült. Mint ismeretes orosz hackerek feltörték a WADA adatbázisát és olyan ismert sportolók adatait hozták nyilvánosságra, akik a WADA tudtával orvosi felügyelet mellett doppinglistás szereket szednek. Korábbi sérülései miatt ez Delle Donne esetében is így van, neki amfetaminszármazék és hidrokortizon szerepel a kartonjában a kivételek között.

A kialakult helyzet Delle Donne esetében nem jelent doppinggyanút, hiszen a sportágat követõk számára nem titok, hogy az egész nyári szezont sérülten játssza végig. Itt inkább az a probléma, hogy egy olyan nagy szervezet, mint a WADA rendszerét fel tudták törni orosz hackerek és személyes adatokhoz fértek hozzá.

Hirdetés