Hirdetés
Archivum

Elena Delle Donne tökéletes büntetõinek nyomában:

:

Hirdetés

A közelmúltban a Wall Street Journal forgatott Elena Delle Donne-ról egy összeállítást. Annak jártak utána, hogy minek köszönhetõ a Chicago Sky sztárjának kiemelkedõ büntetõzése.

Amióta profi kosárlabda létezik az Egyesült Államokban, a nõi és a férfi szakágat együttesen nézve is Elena Delle Donne az egyik legjobb büntetõzõ. Az idei nyáron a WNBA-ben 218 kísérletébõl 207 utat talált a gyûrûbe, ez közel 95%-nak felel meg. A tengerentúlon egy szezonban eddig 200 kísérlet felett Calvin Murphy, Mahmoud Abdul-Rauf és Ray Allen személyében mindössze három játékosnak sikerült elérnie még a 95%-ot.

Elena Delle Donne kivételesen pontos büntetõzésérõl nagyon sokat lehet olvasni a tengerentúli szaksajtóban. Ebben az összeállításban is kiemelik a végletekig letisztult mozdulatait, miután az évek során minden felesleges rezdülést kivettek az edzõivel a büntetõibõl. Delle Donne-ról tudni lehet és ebben a videóban kiemelik, hogy a középiskolai évei alatt az edzéseken amikor a társai szusszantak egyet, addig neki a pihenést a büntetõdobások jelentették. Ezen felül mindenkinek van valami kis rutinja, amit a büntetõk elõtt rendszeresen megtesz. Delle Donne például megkeresi a büntetõvonalat felezõ pontot és onnan végzi el a kísérletet.

Minden más a videóban látható:

Hirdetés