Hirdetés
Archivum

Elena Delle Donne történelmet írt, átlépte a 3000 pontot a WNBA-ben:

:

Hirdetés

A WNBA legutóbbi játéknapján ugyan 80-77-es vereséget szenvedett a Washington Mystics az Atlanta Dream együttesétõl, de Elene Delle Donne számára ettõl függetlenül emlékezetes mérkõzés kerekedett.

Fotó: Twitter.com/WashMystics

Fotó: Twitter.com/WashMystics

A Washington Mystics és az amerikai válogatott sztárja elérte profi pályafutása során a 3000 szerzett pontot a WNBA-ben. Ez önmagában egy óriási mérföldkõ, ráadásul ehhez mindössze 148 mérkõzésre volt szüksége, amivel történelmet írt. Elene Delle Donne lett ugyanis a 3000 pontot leggyorsabban elérõ játékos a ligában. Eddig ketten álltak az élen ebben a mutatóban: Seimone Augustus és Diana Taurasi számára is 151-151 mérkõzésre volt szükség ezen határ eléréséhez.

Elene Delle Donne extra szezont fut, eddig 18 mérkõzésen lépett pályára és ezeken 20.4 pontot átlagolt. Ha ebben az ütemben haladt pályafutása alatt, akkor minden idõk legeredményesebb WNBA játékosát Diana Taurasi-t is lehagyhatja. A Phoenix Mercury-val remeklõ Taurasi jelenleg 8306 szerzett pontnál tart. A Washington Mystics gárdáját is húzza magával Delle Donne remek formája, 13 gyõzelemmel és 9 vereséggel a tabella 4. helyén állnak.

Hirdetés