Hirdetés
Archivum

Elérhetõ a 2018/2019-es felnõtt és utánpótlás versenynaptár:

:

Hirdetés

A napokban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) hivatalos honlapján elérhetõvé vált a 2018/2019-es felnõtt és utánpótlás versenynaptár.

A nõi szakágat tekintve már korábban beszámolhattunk arról, hogy a bajnokság október elsõ napjaiban rajtol és az MKOSZ Elnökségének döntése értelmében a bajnoki döntõ legutolsó játéknapja május 5. lesz. Az élvonal küzdelmeit nézve november második felében az Európa-bajnoki selejtezõk utolsó játéknapjai miatt szünetre kerül sor. A hagyományos téli megszakítás pedig természetesen idén is az ünnepi idõszakra, december utolsó és január elsõ napjaira esik.

A Magyar Kupa nyolcas döntõjét a tervezett menetrend szerint március elsõ hétvégéjére illesztették be. A 22 fordulós alapszakasz pedig ezen hónap végén zárulhat. Ennek megfelelõen április elején indulhat a rájátszás a negyeddöntõkkel, illetve az alsóházi küzdelmekkel. A némileg átszervezett, két csoporttal zajló 26 fordulós Amatõr Bajnokság szeptember utolsó hetében rajtol és a tervek szerint május közepén érhet véget.

A korosztályos eseményeket tekintve a juniorok országos döntõje március második hetére esik és az elmúlt évaddal ellentétben ezúttal felnõtt fordulót nem iktattak be arra az idõsávra. A kadett döntõt május második hetében bonyolítják le, míg a tervezett menetrend szerint a serdülõk ezen hónap végén mérkõznek az országos bajnoki címért.

Linkek a versenynaptár tervezetekhez

FELNÕTT VERSENYNAPTÁR – 2018/2019
UTÁNPÓTLÁS VERSENYNAPTÁR – 2018/2019

Hirdetés