Hirdetés
Archivum

Elérhetõ a Magyar Kupa versenykiírása a következõ szezonra:

:

Hirdetés

A múlt hónapban megjelent bajnoki versenykiírások után a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) július 6-án kiadta a Magyar Kupa és a Hepp Kupa versenykiírását is. Nagy változások nincsenek.

Az elõttünk álló évadtól kezdve a Magyar Kupa versenysorozata a februárban elhunyt mesteredzõ Killik László nevét viseli majd, így hivatalosan Killik László Nõi Magyar Kupa elnevezéssel kerül kiírásra.

A kupában marad a nyolcas döntõs formátum, melyet három versenynapot tartalmazó rendezvény keretben kell lebonyolítani. Az elsõ napon a negyeddöntõkkel, a második napon az elõdöntõkkel, majd a harmadik napon a döntõvel és a bronzcsatával.

A Killik László Nõi Magyar Kupa nyolcas döntõjének mezõnyét a következõ szezonban is az A-csoport Alapszakaszának elsõ körét követõen a tabella elsõ nyolc helyén álló csapat alkotja. A helyezési sorrend a kiírás szerint 2017. január 6-án kerül megállapításra és ezen a napon 11 órától lesz a sorsolás is. A sorsolás alkalmával a következõ évadban sem lesz kiemelés.

Az elmúlt szezonban nem alakult a legszerencsésebben a nyolcas döntõ idõpontjának kijelölése, hiszen közvetlenül az Európa Kupa negyeddöntõje elõtti napokban került sor a tornára. Ezúttal konkrét idõpont nem szerepel a kiírásban. A torna idõpontja „a Versenynaptár kialakítása után kerül kijelölésre” – fogalmaz a versenykiírás. Az idõpont mellett a helyszín is késõbb kerül megnevezésre.

A Hepp Kupa lebonyolításában sem lesz változás. Ez továbbra is az alacsonyabb osztályú csapatok versenysorozata marad és a négy legjobb együttes Final Four keretében dönti el a trófea sorsát.

Hirdetés