Hirdetés
Magyarország

Elérhető a Női Amatőr NB I. 2021/2022-es versenykiírása:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a hivatalos felületein letölthetővé tette a Női Amatőr NB I. 2021/2022-es versenykiírását.

Maximum 32 női sportszervezet vesz részt a bajnokságban, mely kötelezettséget vállal, hogy részt vesz sportszervezetével a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában és a Női felnőtt 3×3-as bajnokságban is.

A Női Amatőr NB I. csapatai a piros és zöld csoportban szerepelnek és körmérkőzéses rendszerben játszanak, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon. A 2021/2022-es Női Amatőr NB I. bajnokságba nevező csapatok számának függvényében a bajnokság lebonyolítása ettől eltérhet.

A Női Amatőr NB I. piros csoportjának 1. helyezett csapata a 2022/2023-as bajnoki évben a Női NB I. A csoportos bajnokságban indulhat. A Női Amatőr NB I. B piros csoportjának utolsó két (2) csapata a 2022/2023-as Női Amatőr NB I. zöld csoportban, a Női Amatőr NB I. zöld csoportjának első két (2) csapata a 2022/2023-as Női Amatőr NB I. piros csoportban indulhat. A Női Amatőr NB I. zöld csoportjának utolsó csapata a Női Amatőr NB I.bajnokságból kiesik.

A bajnokságban nem hazai nevelésű játékosok csak az MKOSZ külön engedélyével szerepeltethetők. A Női NB I. A csoportos sportszervezetek azon játékosai közül, akiknek a Női NB I. A csoportban játékengedélyük van a sportszervezetek Női Amatőr NB I-ben induló csapataiban csak az 1999. január 1-én vagy utána született játékosok szerepeltethetők. Saját utánpótláskorú, vagy a játékengedély kiadási határidőt megelőző időszakban a sportszervezethez szabályosan átigazolt játékos, valamint a sportszervezettel regisztrált utánpótlás együttműködési megállapodást kötött más sportszervezethez ugyanezen határidőig szabályosan átigazolt játékos (2002. január 1-én vagy utána született) bármikor kaphat felnőtt játékengedélyt.

Hirdetés