Hirdetés
Magyarország

Elérkezett a hollandiai Eb-selejtező napja:

:

Hirdetés

Csütörtökön 19 óra 30 perctől Amszterdamban Hollandia ellen megkezdi szereplését a magyar válogatott a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjében.

Székely Norbert és stábja a kulcsfontosságú idegenbeli mérkőzés napján a délelőtti órákban rövidebb 40-50 perces dobóedzést vezényelt a találkozó helyszínén. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, kisebb problémák mindig vannak, de összességében komoly sérült nincs és a 12 nevezett játékosból mindenki bevethető. A korábban bemutatott 15 fős keretből ezúttal Török Ágnes, Kiss Angelika és Szabó Fanni a kimaradó. A délelőtt átmozgatást követően a csapat egy közös képet is készített, mellyel Gereben Líviának üzentek a lányok.

Fotó: Dross Bálint

A BB1-nek a helyszínen Székely Norbert a szerdai edzés után elmondta, hogy “a technikai fölényünk megvan a holland válogatott ellen és ezt akkor tudjuk érvényesíteni, ha nagyon gyorsan tudunk játszani támadásban és védekezésben is egyaránt. A védekezésünk most nem volt azon a szinten, mint az elmúlt pár napban, de nyilván ez betudható az utazásnak is, viszont támadásban látszott, hogy nagyon szépen megy a labda. Ez egy jó felkészülés volt, annak ellenére, hogy nagyon rövid volt. ”

Olyan szempontból speciális versenyhelyzetbe került válogatottunk, hogy – bár ismerjük a hollandok erősségeit és egy nagy jövő előtt álló generációt menedzselnek – jelen pillanatban mieink számítanak esélyesnek. Ez a most kezdődő sorozat ilyen szempontból egy nagyon komoly szintlépést követel meg mentálisan és ennek kezelésére készült is a stáb.

“Ezzel kell külön foglalkoznunk. A hét elején, amikor összejöttünk, akkor fektettük erre a hangsúlyt, dolgozunk egy olyan személyiség-tipizáló céggel, amelyik segít abban, hogy bizonyos helyzetekben képesek legyünk eligazodni. Többek között azért is, hogy ilyen helyzeteket tudjunk lemodellezni.” – mondta a BB1-nek Székely Norbert.

A 19 óra 30 perckor kezdődő mérkőzés a FIBA Youtube csatornáján élőképes közvetítésben követhető. Az ÉLŐ STATISZTIKA IDE KATTINTVA a selejtező-sorozat hivatalos honlapján érhető el.

Ajánló:

Pörgős edzésen van túl a magyar válogatott Amszterdamban

Hirdetés