Hirdetés
Utánpótlás

Elérkezett a serdülő bajnokság végjátéka:

:

Hirdetés

A hétvégén a serdülőknél is bajnokot avatnak. A Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság “A” döntőjének csütörtöktől Miskolc, a DVTK Aréna ad otthont.

Nehéz meghatározni az erőviszonyokat. Ilyen fiatal versenyző korosztályban mindig igaz ez az állítás, de idén talán hatványozottan az. Nincs egy olyan egyértelműen kiemelhető domináns gárda a mezőnyben, mint például múlt héten a junioroknál a Csata DSE volt. Igaz, a fővárosi klub a serdülő “A” döntőn így is két csapattal lesz ott, melyre hat éve nem volt példa.

A tavaszi előcsatározásokra építhetünk és abból kiderül, hogy a Főtábla II. fordulója után elsőként a DVTK Akadémia/A, az Atomerőmű-KSC Szekszárd, a Csata DSE/A és az NKA Pécs/A négyese biztosította helyét a nyolcas döntőben. Ezen csapatok számára az utolsó fordulóban, amit április végén rendeztek, már “csak” a döntős kiemelések elosztása volt a tét.

Az utolsó hétvégén csatlakozott hozzájuk csoportját megnyerve az UNI Győr NKA és BEAC – Újbuda Kosárlabda Akadémia/A, illetve ezen csoportok második helyéről a Csata DSE/B és a Darazsak Sportakadémia. Kiélezett küzdelem zajlott ezért a négy kiadó helyért. Ebből a felsorolásból az is kiderül, hogy a tradicionális bázisok közül egy nagy hiányzó is lesz. A Vasas Akadémia nem kvalifikálta magát az “A” döntőbe.

A lapunknak a torna előtt az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője Harsányi Mária, a Soproni Darazsak Sportakadémia vezetőedzője Stoics Judit, illetve az UNI-Győr NKA serdülő csapatát irányító Gálosné Farkas Andrea nyilatkozott. Értékes gondolataik segíthetnek eligazodni olvasóinknak a serdülő bajnokság kihívásaiban és betekintést engednek a csapatok felkészülésébe is. További információk a döntő hivatalos Facebook oldalán érhetőek el.

Fontos kiemelni a lebonyolítással kapcsolatban az utánpótlás bajnokságokat kevésbé követők számára, hogy a junior és a kadett döntővel ellentétben a serdülők nyolcas döntője megőrizte a korábbi években megszokott formátumát. Négynapos tornára kerül sor, mely során a csapatok öt meccset vívnak. Csütörtök és péntek a csoportmérkőzéseké, míg szombaton jön a keresztjáték az elődöntőkkel és az 5-8. párharcokkal, vasárnap pedig a helyosztók.

A csoportok beosztása az alábbiak szerint alakul

A-csoport: DVTK Akadémia/A, NKA Pécs/A, BEAC Újbuda KA/A, Csata DSE/B

B-csoport: Atomerőmű-KSC Szekszárd, Csata DSE/A, UNI Győr NKA, Darazsak Sportakadémia

A NEMZETI LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG “A” DÖNTŐJÉNEK MÉRKŐZÉSEI KOMMENTÁRRAL ÉLŐBEN NÉZHETŐEK A HUNBASKET.TV KÖZVETÍTÉSÉN KERESZTÜL. 

A torna tervezett programja

Május 25., csütörtök

9:00 CSATA DSE/A – UNI GYŐR NKA
11:00 ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD – DARAZSAK SPORTAKADÉMIA
13:00 DVTK AKADÉMIA/A – CSATA DSE/B
15:00 NKA PÉCS/A – BEAC-ÚJBUDA KA/A
16:45 Ünnepélyes megnyitó
17:30 CSATA DSE/A – DARAZSAK SPORTAKADÉMIA
19:30 UNI GYŐR NKA – ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD

Május 26., péntek

9:00 BEAC-ÚJBUDA KA/A – DVTK AKADÉMIA/A
11:00 NKA PÉCS/A – CSATA DSE/B
13:00 DARAZSAK SPORTAKADÉMIA – UNI GYŐR NKA
15:00 ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD – CSATA DSE/A
17:00 CSATA DSE/B – BEAC-ÚJBUDA KA/A
19:00 DVTK AKADÉMIA/A – NKA PÉCS/A

Május 27., szombat

10:00 B csoport III. helyezett – A csoport IV. helyezett  (E mérkőzés)
12:00 A csoport III. helyezett – B csoport IV. helyezett (F mérkőzés)
14:00 B csoport I. helyezett – A csoport II. helyezett (G mérkőzés)
16:00 A csoport I. helyezett – B csoport II. helyezett (H mérkőzés)

Május 28., vasárnap

9:00 E mérkőzés vesztese – F mérkőzés vesztese (7. helyért)
11:00 E mérkőzés győztese – F mérkőzés győztese (5. helyért)
13:00 G mérkőzés vesztese – H mérkőzés vesztese (3. helyért)
15:00 G mérkőzés győztese – H mérkőzés győztese (Döntő)
17:00 Ünnepélyes díjátadó

A NEMZETI LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG “A” DÖNTŐJÉNEK MÉRKŐZÉSEI KOMMENTÁRRAL ÉLŐBEN NÉZHETŐEK A HUNBASKET.TV KÖZVETÍTÉSÉN KERESZTÜL. 

Hirdetés