Hirdetés
Archivum

Élesedik a küzdelem a francia középmezõnyben:

:

Hirdetés

Szombaton este a francia élvonalban a 21. forduló mérkõzéseit rendezték. Franciaországban az a szokásjog alakult ki, hogy az utolsó két fordulóban már azonos kezdési idõponttal bonyolítják le a találkozókat. Ez jelen esetben szombaton 20 óra volt. A középmezõnyben négy csapat mutatója is 12/9-re változott a jövõ heti záró forduló elõtt.

Kezdjük az összefoglalónkat az élbollyal. A listavezetõ Bourges 86-40-re verte a Roche Vendée gárdáját. Az egyoldalú mérkõzésen már a 26-13-as elsõ negyed döntõnek bizonyult. A 23 pontos Diandra Tchachouang lett a gyõztes gárda legeredményesebbje. A Charleville-Mézières hasonlóan magabiztosan 92-50-re ütötte ki a Tarbes gárdáját. A 23-4-es második negyed lezárta a meccset. A 20 pontos Valeriya Berezhynska emelkedett ki a gyõztes csapatból.

A tabella elsõ három helyezettje közül a Villeneuve d’Ascq gárdájának nem jött össze a siker, miután 65-58-ra alulmaradtak a Basket Landes otthonában. Az utolsó három percbe 55-53-ról fordultak a csapatok. A hajrá a 14 pontos Miranda Ayim vezette Landes-nek sikerült jobban. Ezzel matematikailag is eldõlt, hogy a Bourges végez az alapszakasz élén, a Charleville-Mézières lesz a második és a Villeneuve d’Ascq a harmadik.

A Tarbes a vereségével, míg a Landes a sikerével azon gárdák közé került, melyek 12/9-es mutatóval várják az utolsó fordulót. Rajtuk kívül még két ilyen együttes van a 4-7. hely között. A Lattes Montpellier és a Lyon ez a két gárda. Õk szombaton este egymással vívtak óriási rangadót. A félidõben 49-39-re vezetett a Montpellier. A folytatásban azonban a Lyon szorossá tette a meccset. Végül a Lattes Montpellier Ta’Shauna Rodgers dudaszós triplájával aratott 81-78-as gyõzelmet.

A francia alapszakasz utolsó fordulójának mérkõzéseit április 14-én szombaton este 20 órától rendezik.

Eredmények
Nantes Rezé – Mondeville 83-55
Charleville-Mézières – Tarbes 92-50
Basket Landes – Villeneuve d’Ascq 65-58
Hainaut Basket – Nice 68-55
Bourges – Roche Vendée 86-60
Lattes Montpellier – Lyon 81-78

Tabella

Hirdetés