Hirdetés
USA

Élesedik a verseny a dupla kiemelést érő helyért



:

:

Hirdetés

Csütörtökről péntekre virradóra újabb három mérkőzést rendeznek a WNBA-ben.

A program hajnali 1 órától az Indiana Fever és a New York Liberty csatájával indul. A tabella utolsó két helyezettje méri össze az erejét. A tét a szép búcsú. A Liberty sorozatban öt meccset bukott, míg a Fever az utolsó nyolc összecsapását veszítette el. A Liberty-nél legutóbb a rutinos játékosok már nem is játszottak, viszont a fiataloknak, így a Sopronba érkező Megan Walkernek minden pillanatot ki kell használni a rutinszerzésre.

A Las Vegas Aces és a Los Angeles Sparks még nagy csatában van, hogy a Seattle mellett megszerezzék a másik olyan pozíciót, amely az elődöntőig kiemelést biztosít. Ennek megfelelően mindkét gárdától magas hőfokú csatára készülhetünk.

Hajnali két órától a Las Vegas Aces a Minnesota Lynx együttesével mérkőzik. Az Aces lépéselőnyben van a Sparks alakulatával szemben, ennek megtartásához nyerniük kell. Jó formát mutatnak, A’ja Wilson és a ma szülinapos Angel McCoughtry mellett is mutatkoznak rendszeresen kiemelkedő teljesítmények. A Lynx már nem mondhatja el magáról ezt a jó formát. Az utolsó két meccsüket elbukták. Fáradni látszanak, a hiányzók miatt szűkös a rotációjuk.

A Los Angeles Sparks-ra hajnali négytől a Washington Mystics vár. Candace Parker MVP formában pattogtat és a Sparks igencsak versenyképesnek tűnik, akár a bajnoki cím tekintetében is. A Mystics számára szintén van tét. A botladozásaik ellenére maradt esélyük a rájátszásra. A Dallas Wings gárdájával haladnak fej-fej mellett. Érdekes küzdelem jön: ha szigorúan a keretek minőségét nézzük, akkor a Sparks jóval erősebbnek tűnik, de a Mystics felszabadult játékával megtréfálhatja őket.

Menetrend, élő statisztika – szeptember 11., péntek

1:00 Indiana Fever – New York Liberty
2:00 Minnesota Lynx – Las Vegas Aces
4:00 Los Angeles Sparks – Washington Mystics

Fotó: WNBA

Hirdetés