Hirdetés
Archivum

Életben maradt az Indiana Fever:

:

Hirdetés

Az életéért küzdött vasárnap este az Indiana Fever, miután a keleti fõcsoport elõdöntõ elsõ mérkõzésén összességében sima vereséget szenvedtek New Yorkban. Vasárnapig egyetlen csapatnak sem sikerült egyenlítenie az idei kiírás alkalmával, de a tavalyi nagydöntõs Fever Catchings parádés teljesítményének köszönhetõen megtörte ezt a rossz átkot.
 

Tavaly is hasonló helyzetben várta a fõcsoport elõdöntõjét az Indiana, azzal a különbséggel, hogy az akkori lebonyolítás szerint saját pályájukon játszották a második és a harmadik mérkõzést. Ennek ellenére már egy esztendõvel ezelõtt is megmutatkozott, hogy gyõzelmi kényszerben elképesztõen erõs a Fever, nem csoda ha joggal bíztak az egyenlítésben a szurkolóik. A hazaiak hamar egyértelmûvé tették, hogy szeretnének befizetni még egy new yorki kirándulásra, az elsõ percekben Catchings és Douglas pontjaival gyorsan elléptek az ellenfelüktõl. 10 perc játék után 21-8 állt az eredményjelzõn.
 

A New York Liberty a második negyedre összekapta magát és ha a játékuk nem is ment a leggördülékenyebben, a végül 20 pontig jutó Carson és a 24 egységnél megálló Pondexter egyéni megoldásaival sikerült 10 ponton belülre zárkózniuk. A félidõ elõtti utolsó perceket azonban megint megnyomta a házigazda, így a Liberty erõfeszítései nem sokat értek. 39-27-rõl mentek pihenni a csapatok.
 

A harmadik negyed elején eldõlt a találkozó sorsa. 3 és fél percig pontképtelen volt a Liberty, ez alatt pedig Sutton-Brown és Douglas találatiaival a Fever percek alatt 48-27-re húzott el, bebiztosítva a harmadik találkozó lehetõségét. A folytatásban már csak szaladt az eredmény után a New York és bár 11-21-re megnyerték a negyedik periódust, gyõzelmi esélyeik nem voltak. A vége 75-67 lett.
 

A mérkõzés legjobbjának a 17 pontig és 13 lepattanóig jutó Tamika Catchings bizonyult, akinek teljesítményét nem lehet szavakkal vagy számokkal leírni, varázsolt a pályán.

Eredmény

Indiana Fever – New York Liberty 75 : 67 (21:8) (18:19) (25:19) (11:21)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

A WNBA 2010-es rájátszásáról készült mellékletünk ITT érhetõ el.

Hirdetés