Hirdetés
Európa

Életben tartotta bajnoki esélyeit a Famila Schio:

:

Hirdetés

Az olasz bajnoki döntő harmadik mérkőzésén a Famila Schio hazai pályán emlékezetes küzdelemben 90-89-re legyőzte a Reyer Veneziát és ezzel 2-1-re módosította a párharc állását.

Az olasz döntő első két mérkőzését Velencében rendezték és mind a két találkozót a Reyer Venezia nyerte, így az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 2-0-s előnyre tettek szert és karnyújtásnyira kerültek a bajnoki címtől. A párharc azonban a Famila Schio otthonába költözött és hazai pályán Pierre Vincent együttese mindent elkövetett a szépítés érdekében.

A Schio 10 perc után 24-18-ra, a félidőben 49-35-re vezetett. A harmadik negyedben 51-43 után 12-0-val 63-43-nál kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége. A 69-53-ról induló záró szakaszban a Reyer Venezia nagy hajrába kezdett. Három perccel a vége előtt 80-79-re felzárkóztak. Teljesen nyílt lett az összecsapás, de végül a hajrából a Schio jött ki győztesen.

Sandrine Gruda 25, Kim Mestdagh 19 egységig jutott a győztes gárdában. A Reyer Venezia legeredményesebbje a 25 pontos Natasha Howard volt. Folytatás csütörtökön továbbra is a Famila Schio otthonában.

Fotó: legabasketfemminile.it

Hirdetés