Hirdetés
Archivum

Életben tartotta esélyeit a Los Angeles Sparks:

:

Hirdetés

A WNBA szerdai játéknapján egy mérkõzést bonyolítottak le, melyen a Los Angeles Sparks legyõzte a Chicago Sky együttesét és ezzel életben tartotta a rájátszásba kerülésre az esélyeit.

Hûen tükrözte ez a meccs a Los Angeles Sparks-nál uralkodó kaotikus helyzetet. A találkozóra a hazaiaktól ugyanis mindössze 8 játékos öltözött át. Természetesen Amerikáról beszélünk, nem kell sztrájkra, fizetés elmaradásokra vagy éppen hazautazó játékosokra gondolni, egyszerûen ennyi sérültje van a WNBA emblematikus csapatának. A Sparks meghatározó emberei közül Tina Thompson, Candace Parker és Betty Lennox, sem állt Jennifer Gillom vezetõedzõ rendelkezésére.

Nem látszódott a Los Angeles teljesítményén az elsõ félidõben a hiányos összeállítás, már 10 ponttal is vezettek a hazaiak a keleti utolsó ellen. A 10 pontos elõny négyre olvadt a szünetre, de a 40-36-os állás miatt még így sem lehettek csalódottak a Sparks szurkolói.

A második félidõben végig fej-fej mellett haladtak az együttesek, igaz a hazaiak voltak lépéselõnyben. 54 másodperccel a negyedik periódus vége elõtt 76-75-nél szinte utolérte ellenfelét a Chicago, de Toliver két sikeres büntetõje után 3 pontos hazai elõnnyel fordultak az utolsó 30 másodpercre a csapatok. A végjátékban sok szabálytalanságot láthatott a közel 10000 nézõ, de ekkor a Sky-nak már nem volt esélye a fordításra.

A találkozón a hazaiaktól DeLisha Milton-Jones 22 pontot szerzett, míg Kristi Toliver 17-et, úgy, hogy abból 12 pontot a negyedik negyedben szállított.

Eredmény

Los Angeles Sparks – Chicago Sky 82 – 77 (25-18) (15-18) (18-21) (24-20)

Hirdetés