Hirdetés
Európa

Életben tartotta továbbjutási esélyeit az Euroligában az Orenburg:

:

Hirdetés

Az Euroliga A-csoportjában a Nagyezsda Orenburg 80-40-re kiütötte az Izmit gárdáját és ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit.

Mint ismert, az Izmit december elején az Euroliga HUB1 tornán nem tudott részt venni Isztambulban, így a Salamanca, a Kurszk és az Orenburg ellen egy-egy találkozója halasztásra került. A csoportot azóta matematikailag is megnyerő spanyolok ellen január végén pótolták be a meccsüket, ezen a héten pedig a két orosz klubhoz látogatnak. Ezek az oroszországi fellépések azért is különlegesek, mivel az évad első nem zártkapus találkozói a legrangosabb európai kupasorozatban. Korlátozott számban ugyan, de nézők is helyet foglalhatnak a lelátón.

A két csapat januárban a salamancai buborékban végletekig kiélezett meccset vívott. Az Orenburg ezúttal könnyedén érvényesítette a papírformát. Ráadásul tette mindezt egyetlen légióssal, miután Monique Billings sérült. A törökök minimális ellenállást sem tudtak kifejteni. A 11-6-os első negyed után a félidőre 34-16-ra lépett el az Orenburg. A legnagyobb differencia pedig 41 pont volt a két gárda között. Az Orenburg 80-40-es sikeréből Anastasiia Shilova 16, Elina Babkina-Dikaioulaku 13 ponttal vette ki a részét. Török oldalon Clarissa Dos Santos 17 pont, 19 lepattanós dupla-duplát jegyzett.

Az Izmit csütörtökön a Dinamo Kurszk otthonában szerepel. A képlet végtelenül leegyszerűsödött az A-csoportban. Amennyiben a Kurszk nyer, továbbjut. Török siker esetén az Orenburg szerzi meg a Salamanca mögötti második továbbjutó pozíciót. Egy biztos, hogy az innen továbblépő gárda ellenfele a negyeddöntőben az UMMC Jekatyerinburg lesz.

Eredmény

Nagyezsda Orenburg – Izmit Belediyespor 80-40 (11-6, 23-10, 23-12, 23-12)

Statisztika ITT

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés