Hirdetés
Archivum

Elfogadták a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság szerbiai költségvetését:

:

Hirdetés

Javában zajlanak a szerb-lett közös rendezésû 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság elõkészületei. A hét elején Szerbiában került sor fontos bejelentésekre.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

A Szerb Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint hétfõn Belgrádban a szerb kormány és a helyi szervezõbizottság tagjai egyeztettek. Az esemény után Zorana Mihajlovic, szerb miniszterelnök-helyettes és egyben a szervezõbizottság elsõ embere, tartott sajtótájékoztatót. Ezen elmondta, hogy elfogadták az esemény szerbiai költségvetését és ígéretet tett arra, hogy mindent elkövetnek a zökkenõmentes lebonyolítás érdekében. Ennek megfelelõen ezentúl a torna kezdetéig hetente egyeztetnek majd a felek.

Arról is beszélt Zorana Mihajlovic, hogy Szerbia nem csak a nõi sport és a kosárlabda további népszerûsítésére szeretné felhasználni az Európa-bajnokságot, hanem egyben az az egész országra felhívnák a figyelmet. Nem titok, hogy az utóbbi években Szerbia elkezdte magát a nagyvilág elõtt sportnemzetként meghatározni. Ennek fontos lépései, hogy az elmúlt öt évben összesen 15 különbözõ sportágban adtak otthont felnõtt szinten világversenynek.

A 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokságot Szerbia és Lettország közösen rendezi június 27. és július 7. között. A csoportmeccseknek a lett fõváros Riga, illetve Szerbiában Nis és Zrenjanin (Nagybecskerek) városa ad otthont. A kontinenstorna végjátékára pedig Belgrádban kerül sor. A magyar válogatott a C-csoportba került Törökország, Olaszország és Szlovénia mellé. A pontos helyszín és idõbeosztás még várat magára, de az biztos, hogy nemzeti csapatuk Szerbiában játssza sportmeccseit.

Hirdetés