Hirdetés
Európa

Elfogadták a spanyol élvonal versenynaptárát:

:

Hirdetés

Elkészült a versenynaptár  a spanyol élvonal 2020/2021-es kiírásának küzdelmeihez.

A világjárvány tavaszi első hulláma a spanyol kosárlabda életet is igencsak felforgatta. Ennek eredménye lett, hogy az idő előtt lefújt bajnokságból nem esett ki egyetlen gárda sem, viszont két feljutónak lehetőséget biztosítanak. A rekordlétszámú 16 csapatos mezőny miatt szokatlanul hamar elkezdődik a spanyol szezon.

Az évad szeptember 12-én és 13-án rajtol a Szuperkupával. Ezúttal négycsapatos tornára kerül sor, első napon az elődöntőkkel, majd a fináléval. A bajnokság egy héttel később szeptember 19-én indul. Az alapszakasz első köre december 19-én, az év végi ünnepek előtti utolsó bajnoki fordulóval zárul.

Az alapszakasz első körében az első nyolc helyen álló gárda vesz részt a Spanyol Kupa nyolcas döntőjében, melyet 2021. március 4. és 7. között bonyolítanának le. Az alapszakasz pedig ezt követően április 3-án érne véget a tervek szerint.

Komoly változás, hogy a negyeddöntők és az elődöntők kuparendszerű oda-visszavágós rendszerben zajlanak majd. A döntő pedig április 21-én rajtol és az egyik fél második sikeréig tart.

Fotó: FEB

Hirdetés