Hirdetés
3x3

Elhalasztották a 3×3-as Eb-selejtezőt és az antwerpeni kontinenstornát:

:

Hirdetés

Az 5:5 szakággal kapcsolatos döntések mellett a 3×3-as kosárlabda Európa-bajnoki versenyrendszerével kapcsolatban is határoztak a FIBA illetékesei. Elsőként a Belga Kosárlabda Szövetség honlapja számolt be arról, hogy elhalasztásra kerül az általuk rendezett antwerpeni Európa-bajnokság, illetve annak selejtező-tornái. Ezt később Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, a FIBA 3×3 Bizottságának tagja is megerősítette.

A belga szövetség közleménye szerint, a hivatalos elnevezéssel “Crelan FIBA 3×3 Europe Cup” néven futó 2020-as kontinenstornát későbbi, őszi időpontra halasztották. A rendező belga szövetség, a lebonyolító partner a Sportizon/Golazo, illetve a főtámogató, Antwerpen városának önkormányzata tárgyalásban áll a FIBA-val, hogy a lehető legjobb időpontot megtalálja.

Az Európa-bajnokságot megelőzően május végén Izrael és Románia adott volna otthont az Eb-selejtezőknek. Az eredeti tervek szerint a magyar válogatott május 22-én és 23-án Tel Aviv-ban vett volna részt selejtezőn a házigazda Izrael mellet Németország, Spanyolország, Litvánia, Dánia, Portugália, Törökország és Szerbia válogatottjának társaságában.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés