Hirdetés
USA

Elhalasztották a WNBA szezon rajtját:

:

Hirdetés

Pénteken hivatalos közleményt adott ki a WNBA, melyben bejelentették, hogy elhalasztották a szezon május 15-re tervezett rajtját.

Mint ismert, az eredeti tervek szerint az április 17-re kiírt draft után április 26-án nyitottak volna a WNBA csapatok edzőtáborai és az első mérkőzéseket május 15-én rendezték volna. Nem érkezett váratlanul a halasztásról szóló döntés. Az Egyesült Államokban a jelenleg is érvényben lévő korlátozó intézkedéseket április 30-ig vezették be, ráadásul egyre inkább azt mutatják a tendenciák, hogy ez tovább hosszabbodhat.

A WNBA közleménye konkrét céldátumot nem határoz meg sem az edzőtáborok megnyitására, sem az első bajnoki játéknapra. Kiemelik, hogy zajlik a különböző forgatókönyvek készítése az új kezdési dátumra vonatkozóan, illetve dolgoznak “innovatív formátumokon” is. Az irányelv azonban továbbra is a játékosok, a szurkolók és minden közreműködő egészsége, biztonsága lesz.

Arról már korábban hírt adtunk, hogy a 2020-as WNBA draft-ot április 17-én az ESPN élő közvetítése mellett megtartják. Virtuális lesz a játékosbörze, tehát meghívott vendégek nélkül zajlik. A szereplők amolyan videó-konferencia formában otthonról jelentkeznek be. A televíziós közvetítő partner segítségével azonban megpróbálnak “az esemény rangjához méltó” körítést biztosítani.

A WNBA-ben Határ Bernadett személyében magyar játékos is rendelkezik nyitott szerződéssel. A Sopron Basket és válogatottunk centere az Indiana Fever edzőtáborában bizonyíthatna. Ott, ahol hazánkból Candice Dupree és Erica McCall is szerepel. A Fever éppen a napokban tartott a játékosok saját készítésű videóin keresztül egy kis csapatbemutatót. 

Az Aluinvent DVTK légiósa Shatori Walker-Kimbrough a Washington Mystics alakulatát erősítené. Az NKE-FCSM Csata játékosa Megan Gustafson pedig a Dallas Wings együttesét. Honosítottjaink közül Yvonne Turner a Phoenix Mercury-nál folytathatná, de térdműtétje után a szezont minden körülmények között ki kell hagynia. Allie Quigley és Courtney Vandersloot pedig továbbra is a Chicago Sky meghatározó egyéniségei.

Fotó: WNBA

Hirdetés