Hirdetés
Nagyvilág

Elhalasztották az olimpiai kosárlabda tornák sorsolását:

:

Hirdetés

A FIBA a hivatalos felületein jelentette be, hogy elhalasztották a tokiói olimpia kosárlabda tornáinak sorsolását, melyet az eredeti tervek szerint a szervezet svájci székházában tartottak volna március 20-án.

A tokiói olimpián mindkét nemnél 12 csapatos tornát bonyolítanak le, de az idei évre a FIBA és a NOB a versenyhelyzet erősítése, illetve a terhelés csökkentése érdekében változtatott az alapcsoportok rendjén. Két hatos csoport helyett három négycsapatos alapcsoport lesz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az éremszerzéshez korábban nyolc, Tokióban azonban hat megvívott meccs is elég.

Az új lebonyolítás értelmében a négyesek első két helyezettje és a két legjobb harmadik jut a legjobb nyolc közé. Innen a jól megszokott rendszerben, tehát negyeddöntőkkel, elődöntőkkel és a helyosztókkal folytatódik a küzdelem.

A nőknél a februári selejtezők alkalmával véglegessé vált a 12 csapatos mezőny, de a férfiaknál is elkészítették volna sorsolását. Meghatározva, hogy a júniusi selejtezők végső pozíciói melyik négyesbe rangsorolnák az együtteseket.

Az olimpiai kosárlabda torna mezőnyét a női szakágban Ausztrália, Belgium, Dél-Korea, Franciaország, Japán, Kanada, Kína, Nigéria, Puerto Rico, Spanyolország, Szerbia és USA alkotja.

A sorsolás új időpontjáról később ad tájékoztatást a FIBA.

 

Hirdetés