Hirdetés
Archivum

Elhunyt Radovan Vukovics:

:

Hirdetés

Az MTK Budapest a hivatalos honlapján adta hírül, hogy március 7-én este, tragikus hirtelenséggel, 50 éves korában, elhunyt Radovan Vukovics a felnõtt csapat másodedzõje, az amatõr együttes vezetõedzõje. Nyugodjék békében!

Forrás: MTK.hu

Forrás: MTK.hu

Március 7-én este, tragikus hirtelenséggel, 50 éves korában, elhunyt Radovan Vukovics, nõi kosárlabdacsapatunk másodedzõje, amatõr együttesünk vezetõedzõje. A halál okát a boncolás után tudjuk meg.

A Raso becenevû szakember korábbi vezetõedzõnk, Sztevan Csupics hívására érkezett Magyarországra, Szabadkáról. Nagyon fiatalon kezdett kosárlabdázni Szerbiában, ízig-vérig sportember volt, minden nap edzett a mai napig is. Konditermünk állandó látogatója, használója volt, élete utolsó napján is emelte a súlyokat.

Szabadkán játszott, majd az ottani utánpótlásban dolgozott edzõként, férfi és nõi vonalon.

Öt éve kezdte meg a munkát klubunkban az utánpótlás mellett, és elsõ csapatunknál, másodedzõként, illetve az amatõröknél, mint vezetõedzõ.

Sztevan Csupics honlapunknak elmondta, hogy azért hívta az MTK Budapestbe, mert tudta, kiváló szakember, és a szó igazi értelmében: EMBER. Mi is így ismertük meg.

A kosárlabdában (is) szokás, hogy amikor a külföldi vezetõedzõ távozik, akkor megy a segítõje is, de Raso maradt, mert tovább akarta vinni utánpótláscsapatait, hûséges volt az MTK-hoz olyan helyzetben is, amelyben manapság nem szokás. Roppant elhivatott edzõként, élete volt a kosárlabda.

Rátgéber László, a nõi és a férfi felnõtt válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, akinek nyári kosártáborában is tartott edzéseket, ma így jellemezte: – Rendkívül rokonszenves, tisztességes, kosárlabda-fanatikus, nagytudású, nagyszívû ember volt.

Radovan Vukovics temetésérõl késõbb intézkednek.

Emlékét megõrizzük.

Nyugodj békében Raso!

Forrás: MTK.hu

Hirdetés