Hirdetés
Magyarország

Elhunyt Zékány István, a DVTK majd DKSK korábbi technikai vezetője:

:

Hirdetés

A diósgyőri női kosárlabdázás szomorú veszteséget szenvedett miután 88. esztendős korában elhunyt Zékány István, a DVTK majd DKSK korábbi technikai vezetője – adta hírül a DVTK hivatalos honlapja.

Mielőtt 1978-ban társadalmi munkában elkezdett dolgozni a női kosárlabda csapat mellett, a Digép fegyvergyár részlegét csoportvezetőként segítette. 5 évvel később már főállású technikai vezetőként dolgozott a klubnál. 1991-ben jött létre a Diósgyőri Kosárlabda Sport Klubk (DKSK), melynek alapítótagja volt, ahol 1998-ig, nyugdíjba vonulásáig dolgozott.

Zékány István tevékeny részese lehetett a diósgyőri női kosárlabdasport első kiemelkedő korszakának, mely Boros Árpád elnöksége és Király Sándor vezetőedzősége ideje is volt egyben. Ekkor az első osztályú csapat Magyar Kupa aranyérmet (1993, 1994), három bajnoki ezüstöt (1992, 1994, 1996), és két bajnoki bronzot (1993, 1995) szerzett.

A kosárlabdához fűződő viszonyát így jellemezte annak idején:

A sportág látványossága ragadott meg, az idő múltával pedig az, hogy mennyi rendes, becsületes ember vette körül a kosárlabdát. Mert aki engedte, azt formálta ez a sportág természetesen jó irányba.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés