Hirdetés
Archivum

Elin Eldebrink Salamancába igazolt:

:

Hirdetés

Kezdenek elkelni a megszûnõ Yakin Dogu Universitesi játékosai. A svéd irányító Elin Eldebrink a spanyol bajnok Salamancához igazolt.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Salamanca idei átigazolásairól korábban nagy terjedelemben írtunk a májusi spanyol körképünkben. Ebbõl kiderül, hogy igyekeztek teljesen együtttartani a csapat magját. Ez sikerült is, alig lesznek változások. Elin Eldebrink várhatóan D’Andra Moss helyére érkezik. A svéd irányító két évet töltött a YDÜ csapatánál, de korábban már játszott Spanyolországban. Nem lesz tehát idegen számára a közeg.

Az Euroligában Courtney Vandersloot mögött is stabil játékidõvel rendelkezett a törököknél Eldebrink. A 18 találkozón 26.3 perc alatt 8 pont, 3.1 gólpassz és 1.8 lepattanó volt az átlaga. A bajnokságban többször a kimaradó légiósok között szerepelt, végül 17 összecsapáson kapott lehetõséget. A Salamanca közleménye elsõsorban azt emeli ki, hogy Eldebrink hatékony támadásban, remek százalékkal dob mezõnybõl. Emellett pedig természetesen irányítóként is sokat tud majd segíteni a spanyol bajnoknak.

Hirdetés