Hirdetés
Magyarország

Elindult a SmallBall podcast – magyar és az európai női kosárlabda izgalmas kérdései:

:

Hirdetés

Elindult a SmallBall podcast, melynek elsődleges célja, hogy a magyar és az európai női kosárlabda izgalmas kérdései közül minél többet, minél részletesebben beszéljen meg. Az első adásban a buborékokról, azok pozitív és negatív tapasztalatairól beszéltünk. Szóba került az NBA/WNBA, a válogatott amszterdami tapasztalatai és, illetve Euroligával és az Európa Kupa januári indulásával kapcsolatos várakozások is.

Az internetes podcastet már két éve tervezem, szervezem. Sikerült meggyőzni Székely Norbertet, hogy nagyon fontos, hogy a női kosárlabdának is legyen önállóan egy ilyen népszerűsítő felülete. Egy kosárlabda-szakértő jelenléte nagyon fontos egy ilyen adásban, és ki lehetne ennél alkalmasabb, mint ő. Szövetségi kapitányként, korábbi sikeres klubedzőként, az utánpótlás jó ismerőjeként komoly rálátása van a hazai és a nemzetközi női kosárlabdára

– kezdte Béki Gábor az UNI Győr marketing és kommunikációs vezetője, aki a klub honlapjának elmondta: a tervek szerint kéthetente jelentkeznek a 40–60 percesre tervezett adással.

„Aktualitásokról beszélgetünk, de nemcsak sportszakmai kérdéseket dolgozunk fel, hanem minden olyat is, ami egy kosárklubbal kapcsolatos, legyen szó a működésről, a csapatok mindennapi életéről. Hogy csak néhány példát említsek, milyen egy klub reklámja, kommunikációja, hogyan történik a játékosok kiválasztása, mennyire kap nagy hangsúlyt a sportágban az adatfeldolgozás, a statisztikák mélyebb elemzése. Azt gondolom, ezek jó része a szurkolóknak is újdonság lesz, amely által jobban megértenek dolgokat. Különösen ebben az időszakban fontos ez, amikor a nézők nem jöhetnek mérkőzésekre, így azok az információmorzsák sincsenek meg, melyeket a csarnokban, a lelátón össze lehet egymástól csipegetni” – folytatta Béki Gábor, aki hangsúlyozta: nem a győri klubról szól a podcast.

A cél, hogy kluboktól függetlenül beszéljünk sikerekről, nehézségekről. Konkrét terv, hogy más klubok vezetőit, játékosait is megszólaltassuk az adásainkban. Mint győri klub arra büszkék vagyunk, hogy olyan csatornát hoztunk létre, amely a szurkolókat elkötelezettebbé tudja tenni a sportág iránt. Az UNI Győr eleve több platformon törekszik erre, ezért hoztuk létre a Play in Győr-márkát, aminek a  videós magazinja a YouTube-on inkább a csapattal foglalkozik, a negyedévente megjelenő nyomtatott magazin viszont Győr közéletével. Szóval igyekszünk élő kapcsolatban maradni a szurkolókkal

– mondta befejezésül Béki Gábor.

A SmallBall az Apple és a Spotify podcast-csatornáján is elérhető lesz.

Az első adás ide kattintva hallgatható meg

Hirdetés