Hirdetés
Archivum

Elindult az OTP Junior B33 Tour:

:

Hirdetés

2011. március 6-án elindul az elsõ magyarországi pénzdíjas 3-3 elleni kosárlabda tornasorozat, az OTP JUNIOUR B33 TOUR a Magyar Kosárlabda Szövetség szakmai együttmûködésével.

Az OTP JUNIOR B33 TOUR nem Streetball, hanem egy, a FIBA33 szabályrendszerén alapuló pénzdíjas kosárlabda versenyrendszer: 1 palánkra, 3 a 3 ellen 2×5 percig, vagy 33 pontig, a dicsõség mellett komoly pénzdíjakért. Az országos versenysorozatot a Sport Division Kft, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével szorosan együttmûködve hívta életre. A 2011-es nyitószezon elsõ állomása egy középtávon évi 15-20 tornából álló, a teniszbõl ismert ATP Tourhoz hasonló, Magyarországot bejáró, egyedi pénzdíjas kosárlabda versenysorozatnak, amely egy széles tömegbázison alapuló amatõr versenyrendszerre épül – olvasható a szervezõk közleményében.


Az OTP JUNIOR B33 TOUR versenysorozatot szabályai:

– A csapatokat 3 játékos + 1 csere, illetve edzõ alkotja
– Egy mérkõzés 2×5 perc, döntetlen esetén 2perc hosszabbítás, de véget ér a mérkõzés, ha az egyik csapat eléri a 33 pontot.
– Egy térfélen, egy palánkra folyik a mérkõzés.
– A mérkõzést játékvezetõ vezeti, asztalszemélyzet méri az idõt és írja a jegyzõkönyvet. – A mérkõzésekrõl statisztika készül.
– Kosár után a gyûrû alól kell játékba hozni a labdát.
– Kosár, védõlepattanó és labdaszerzés után a labdának el kell hagynia a 3 pontos vonalon belüli területet, s legalább egy passz után lehet kosárra dobni.
– Támadó lepattanó esetén azonnal lehet ismét kosárra dobni.
– Minden oldalbedobást a hárompontos vonal legmagasabb pontjával egy magasságba, az oldalvonal mellé felfestett 5cm-es vonaltól kell elvégezni.
– A támadóidõ 10 másodperc
– Nincs idõkérés
– Minden más szabály megegyezik a kosárlabdázás szabályaiban leírtakkal.

Az OTP JUNIOR B33 TOUR versenysorozatról további információ a www.b33.hu oldalon található.

Hirdetés