Hirdetés
Magyarország

Elismerő osztályzatot kapott a magyar válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a hivatalos felületein kiadta az összefoglaló áttekintését a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjének első két fordulójáról. A magyar csapat  “B+”, azaz 4-es fölé osztályzatot kapott Paul Nilsen szakírótól.

Szinte álomszerű rajtként írják le válogatottunk teljesítményét az első két fordulóban. Kiemelve, hogy ez nem volt elég Spanyolország ellen és Maria Conde megállításához. Ugyanakkor nem elszalasztott lehetőségként, hanem önbizalom növelőként is lehet tekinteni a mérkőzésre, mely során Spanyolországgal versenybe szállhat a magyar válogatott a visszavágón. Cyesha Goree és Határ Bernadett ikertornyát a mérkőzések előtti erőssorrendhez hasonlóan méltatják. Hozzátéve, hogy a fiatalok közül többen megvetették a lábukat és a jövő fényes lehet.

A csoportunkból Spanyolország “A”, azaz 5-ös, Románia “B”, azaz 4-es, míg Izland “C+”, azaz 3-as fölé osztályzatot kapott.

Legmagasabb, azaz A+, tehát 5-ös fölé osztályzat három nemzetnek, Bosznia-Hercegovinának, Törökországnak és Ukrajnának rajt.

Hirdetés