Hirdetés
Európa

Eljött az Euroliga negyeddöntők napja:

:

Hirdetés

Eljött ez a nap is, a világjárvány és a háború is átírta a számításokat, de immár kimondhatjuk: kezdődik a női Euroliga rájátszása. Kedden és szerdán elrajtolnak negyeddöntő párharcok, melyek az egyik fél második sikeréig tartanak.

Magyar szempontból a legfontosabb, hogy kedden 18 óra 15 perctől a Sopron Basket is megkezdi szereplését. Az ellenfél a francia Lattes Montpellier lesz. Laczka Miklós a soproniak másodedzője egy átfogó képet festett lapunknak a jó játékerőt képviselő francia gárdáról és a soproniak felkészüléséről. Állandó szakértőnk Károlyi Andrea is részletesen összefoglalta várakozásait a párharccal kapcsolatban.

A keddi játéknap 17 órától indul a Fenerbahce és a TTT Riga összecsapásával. A török gárda a FIBA erőssorrendjében az első helyre lépett fel. Az orosz csapatok kizárása után a legnagyobb favoritnak tekinthetőek, de ahhoz, hogy ezt érvényesíteni is tudják, előbb el kell jutni a Final4-ba. A Riga pedig okozhat kellemetlen perceket. Részletes beharangozónk ITT olvasható.

18 órától az USK Praha és a Famila Schio következik. A prágaiak egyértelműen favoritok ebben a párban. Sokszor elhangzott velük kapcsolatban a napokban, hogy a versenyben maradt csapatok között a legtöbb szerzett pont, legtöbb lepattanó, legtöbb gólpassz átlaggal rendelkező gárda. Brionna Jones személyében ők adják a legjobb teljesítmény-index átlaggal rendelkező játékost is. Nem lesz könnyű dolga a Sandrine Gruda, Diamond DeShields és Kitija Laksa triója által vezetett olaszoknak, akik azonban a rutinjukra építve kialakíthatnak egy szorosabb csatát. Részletes beharangozónk ITT olvasható.

Szerdán 20 óra 30 perctől küzd meg a Perfumerias Avenida Salamanca és a Spar Girona. A Salamanca bombaerős keretet rakott össze, mely teljes felállásában a tavalyi döntő után idén is extra menetelésben reménykedhetett. Katie Lou Samuelson és Kahleah Copper késői kiválása azonban átírhatja a terveiket. Nagy kérdés, hogy milyen kerettel lesznek. A Spar Girona alkalmas arra, hogy nem jó formában lévő vagy éppen hiányos topcsapatot legyőzzön. Idén már a Fenerbahcét, a Sopront és a Schiót is felülmúlták, míg a bajnokságban a Salamancát verték. Tehát mindenkit legyőztek az Euroliga csoportjuk továbbjutói közül és a negyeddöntőbeli riválisuk ellen is van sikerélményük. A várhatóan nagy érzelmeket megmozgató spanyol presztízscsatát ITT vezettük fel részletesen.

Menetrend

1. mérkőzések

Március 8., kedd

17:00 Fenerbahce Safiport – TTT Riga
18:00 USK Praha – Famila Schio
18:15 Sopron Basket – Lattes Montpellier

Március 9., szerda

20:30 Perfumerias Avenida Salamanca – Spar Girona

További menetrend

2. mérkőzések

Március 9., csütörtök

17:00 TTT Riga – Fenerbahce Safiport
20:00 Lattes Montpellier – Sopron Baslet

Március 15., kedd

19:30 Famila Schio – USK Praha

Március 16., szerda

20:15 Spar Girona – Perfumerias Avenida Salamanca

3. mérkőzések (ha szükségesek)

Március 16., szerda

18:15 Sopron Basket – Lattes Montpellier
20:00 Fenerbahce Safiport – TTT Riga

Március 18., péntek

18:00 USK Praha – Famila Schio

Március 19., szombat

18:00 Perfumerias Avenida Salamanca – Spar Girona

A párharcok az egyik fél második sikeréig tartanak.

Hirdetés