Hirdetés
Európa

Elkeltek a regionális trófeák Spanyolországban:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték Spanyolországban a Kasztília és León Kupát, illetve a Katalán Liga döntőjét. Az élcsapatokok közül a bajnoki címvédő, a Sopron Basket Euroliga csoportjában szerepelő Girona megszerezte idei első trófeáját. A Salamancát viszont meglepetés érte.

A Katalán Liga döntőjében a Spar Citylift Girona 66-46-ra győzte le a Cadi La Seu alakulatát. A Girona végig vezetett az egyoldalú összecsapáson. A 20-9-es első negyedben eldőltek a lényeges kérdések. Az Európa Kupa szereplésre készülő Cadi La Seu nem tudta szorossá tenni a finálét. A Girona a sérült Sonja Petrovic, illetve Nuria Martinez nélkül is dominált. Az utolsó percekben már fiatalok is lehetőséget kaptak. A később MVP-nek megválasztott Magali Mendy és  Adaora Elnou 13-13 ponttal lettek a legeredményesebbek.

A Kasztília és León Kupa a Zamora sikerét hozta. Az elődöntőben itt sem volt kérdés a keret erőssége alapján a mezőnyből kiemelkedő Salamanca győzelme. A 20 pontos Kristine Vitola vezetésével 83-54-re kiütötték a Bembibre gárdáját. A döntőben azonban 85-78-ra alulmaradtak a Zamorával szemben. A fináléban is a lett center Vitola bizonyult a legeredményesebbnek, 26 pontot szerzett. Mellette Emese Van Hof 15 pont, 14 lepattanós dupla-dupláját kellet kiemelni. A Salamanca 15 ponttal is vezetett az összecsapáson, de a harmadik etapban kicsúszott a kezükből az irányítás.

Hirdetés