Hirdetés
Archivum

Elképesztõ futások döntöttek az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Csütörtök este rendezték a nõi kosárlabda Európa Kupában az elõdöntõk elsõ mérkõzéseit. A nagy érdeklõdéssel várt Elitzur Ramla – Sony Athinaikos párharcban az izraeli csapat 15 pontos elõnyt szerzett, míg az Arras 1 ponttal verte a Vologdát.

Az Elitzur Ramla – Sony Athinaikos párharc elõrehozott döntõnek is beillik, írtuk beharangozónkban és a mérkõzés menete beváltotta a hozzáfûzött reményeket. Nagyon jól kezdett a hazai pályán játszó Elitzur Ramla, egy negyed után 21-9-re vezettek. A jó kezdés után jó folytatás következett, a második negyed felénél már 14 pontos differenciát jegyezhettünk fel. Ami 15 percen át jól mûködött a hazaiaknál, az a játék a félidõ elõtti percekben teljesen csõdöt mondott. A játékrész utolsó 5 percében összesen 4 pontot szerzett az izraeli csapat, ezt kihasználva a görögök faragtak a hátrányukon és így látótávolságon belül, 31-23-as állás mellett vonulhattak pihenõre.

A harmadik negyed ugyanezt a hullámzó játékot hozta. A hazaiak meglógtak 10 ponttal, majd a periódus felénél 5 pontra feljöttek görögök. Ez a kis különbség nem sokáig állt fent, a harmadik etap vége megint az Elitzur Ramláé volt. Már 14 ponttal is elhúztak és a szakasz végén is 52-44 volt az állás.

Az igazi nagy durranást a negyedik negyed hozta. A Sony Athinaikos pár percig ízelítõt adott belõle, hogy miért õk a címvédõk és a sorozat egyik legnagyobb esélyesei. Remek támadójátékot bemutatva 58-56-ra zárkóztak fel 6 és fél perccel a lefújás elõtt. Azonban ebben az estében volt még egy fordulat. A hátralévõ idõben egy 16-3-as futást csinált az izraeli csapat, amivel 74-59-re megnyerték az elsõ összecsapást. A görögök a végjátékban nem tudtak hozzászólni a mérkõzéshez és nehéz helyzetbe kerültek a visszavágó elõtt.

A gyõztes csapat legjobbja a 22 pontos Le’Coe Willingham volt, míg a címvédõnél a 14 pontos Sotiriou és a 12 egységig jutó Ruth Riley remekelt.

Az Arras és a Chevakata Vologda párharca is igen fordulatosan alakult. Itt egy negyed után már 10-23-ra vezettek az oroszok, sõt a második negyedben már 17-34 is volt az állás. Sokáig úgy nézett ki a mérkõzés, hogy a vendégek nagy arányú gyõzelmet aratnak, miután a harmadik periódus felénél is 27-46 állt az eredményjelzõn.

A franciák azonban nem adták fel, a 43-58-ról induló negyedik negyedben olyan hajrát láthattunk tõlük, amit sokáig emlegetni fogunk. Minden labdáért harcolt, küzdött az Arras és ennek meglett az eredménye. A záró szakaszt 24-8-ra nyerték a hazaiak és ezzel 67-66-ra behúzták a találkozót.

A párharc esélyese továbbra is a Vologda, de erre a gyõzelemre az Arras is alapozhat. A franciák legeredményesebb játékosa a 21 pontot szerzõ Akonga volt, míg a másik oldalon természetesen az amerikai Jessica Davenport (16 pont, 8 lepattanó) villogott.

Eredmények

Arras – Chevakata Vologda 67-66 (10-23, 11-12, 22-23, 24-8)
Elitzur Ramla – Sony Athinaikos 74-59 (21-9, 10-14, 21-21, 22-15)

A visszavágókat március 3-án rendezik.

Hirdetés