Hirdetés
Magyarország

Elképzelhető, hogy Euroliga-selejtezőt érhet a magyar bajnoki bronzérem – Völgyi Péter interjú:

:

Fotó: MW

Hirdetés

“Összességében remek szezont produkált a DVTK női kosárlabdacsapata. Annak ellenére is, hogy a nemzetközi színtéren, az Európa-kupában nem élték meg az idei évet, ugyanis a csoportselejtezőt követő, egyenes kieséses szakasz első körében búcsúztak.” – olvasható a boon.hu honlapján. Viszont hazai porondon, a bajnokságban érmet szereztek, illetve megnyerték a Magyar Kupát. A most véget ért, 2021/22-es évadot Völgyi Péter sportszakmai igazgatóként kezdte, de a megszerzett érmekben már vezetőedzőként (is) közreműködött.

“Az alapvető célkitűzés az volt, hogy az élvonalbeli bajnokságban a csapat jusson be a legjobb négy közé. Az Európa-kupában nem volt ilyen konkrét elvárás, csak annyi, hogy a lehető legtovább jusson a csapat. Azért volt ez a szezon előtti terv, mert az Európa-kupa egy picit lutri. A csoportbeosztás, a sorsolás szerencse kérdése, kiszámíthatatlanok az erőviszonyok, nem lehet tudni, hogy egy régi vagy egy új szereplője a sorozatnak az adott idényre milyen erősségű csapatot rak össze. Az erős csoportból ugyan továbbjutottunk, de aztán a Brno személyében egy olyan együttes búcsúztatott minket, amelyik nem volt jobb, mint mi. Az ellenük elszenvedett vereségek közül a hazai különösen fájó. Ha egy picit jobb állapotban lettünk volna a meccs idején, – nem tartalékosan kell kiállnunk – akkor másképp alakult volna a párharc.

A magyar bajnokságban nemcsak az volt a cél, hogy elődöntőt játsszunk. Csökkentsük akartuk a különbséget a bajnoki cím fő várományosa, a Sopron, és a DVTK között. A Magyar Kupában az elsődleges cél az volt, hogy kapjuk meg a rendezés lehetőségét. Miután ez összejött, hazai pályán a maximumot akartuk nyújtani. A három frontból kettővel maximálisan elégedettek lehetünk. A bajnokságban, a rájátszásban extra teljesítményt mutattak a lányok, az MK-győzelem pedig egy szuper produkciónak számít. Ezek, az új aréna első évadának kiemelkedő sikerei. Az Ek-szereplés ugyan csalódás, de összességében a csapat nagyon-nagyon jó szezont produkált.” – fogalmazott Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője, aki egyben a jövőről is említést tett.

“Óva intenék mindenkit attól, hogy egy ilyen fantasztikus évad után azt gondolja, jövőre is biztosan tud így szerepelni a csapat. Erre semmiféle garancia nincs. Viszont van egy értéke ennek a közösségnek, ennek a csapatnak: egységesség – mondta Völgyi Péter. – Ezt szeretnénk megőrizni jövőre is. Éppen ezért, a csapat magját jelentő játékosokkal már túl vagyunk a megegyezésen, lesz közös folytatás. Kiss Angelikának a következő évadra is érvényes szerződése van, Milica Jovanoviccsal pedig egy évvel ezelőtt olyan megállapodást kötöttünk, amelyben opcionális elemként szerepel az egyéves hosszabbítás. Keretet hirdetni azonban még korai lenne. Már csak azért is, mert nem tudjuk, hogy milyen kihívások várnak ránk a nemzetközi porondon. Nem elképzelhetetlen, hogy Euroliga-selejtezőn vehetünk részt. Egyrészt az orosz csapatok kizárása miatt, másrészt, mert azzal, hogy a Sopron megnyerte az idén az EL-t, az országok rangsorában előreléphet Magyarország. Ez akár azt is hozhatja, hogy az NB I. bronzérmese selejtezőt játszhat a legrangosabb európai sorozatban.”

A Völgyi Péterrel készített teljes interjú IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Hirdetés