Hirdetés
Archivum

Elkészült a 2019-es 3×3-as VB-selejtezõ csoportbeosztása:

:

Hirdetés

2019-ben a 3×3-as szakág történetében elõször Vb-selejtezõt rendeznek. Válogatottunk a Világranglistán elfoglalt helyének köszönhetõen alanyi jogon résztvevõje a június 18. és 23. között megrendezésre kerülõ amszterdami Világbajnokságnak, de így is érdemes lesz követni a Vb-selejtezõt. Kiegyenlített tornára van ugyanis kilátás.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A 2019-es világbajnoki selejtezõ-tornának május 4-én és 5-én San Juan, Puerto Rico fõvárosa ad otthont. Nyolc-nyolc nõi és férfi csapattal bonyolítják le az eseményt. A résztvevõ válogatottakat két csoportba osztották. A nõi mezõnyt nézve az A-csoportot a házigazda Puerto Rico mellett Ausztrália, Uganda és Észtország alkotja. A B-csoportban pedig Spanyolország, Új-Zéland, Brazília és Mali szerepel. A tornáról az elsõ három helyezett kvalifikálja magát a Világbajnokságra.

A lebonyolítást tekintve a csoportok gyõztesei automatikusan az elõdöntõbe kerülnek. A második és a harmadik helyezettek keresztbe játszanak a négy közé jutásért. Az elõdöntõk gyõztesei már biztosan részvételi jogot szereznek a Világbajnokságra. A vesztesek pedig a még kiadó harmadik helyért vívnak egy sorsdöntõ mérkõzést.

Hirdetés