Hirdetés
Európa

Elkészült a belga válogatott olimpiai felkészülési terve:

:

Hirdetés

Az olimpiai kosárlabda tornák sorsolását elhalasztották, de ahogy azt a napokban többször kiemeltük: a NOB elkötelezett az ötkarikás játékok tervezett időben történő lebonyolítása mellett. Ez pedig azt jelenti, hogy a nemzeti válogatottak stábjainak is össze kell állítaniuk a felkészülési tervet. Bár jelen pillanatban ember nincs, aki meg tudja mondani, hogy mi lesz nyáron.

Mindenesetre a belga válogatott programja elkészült. Június 8-án 18 fős kerettel kezdenék meg a munkát Louvain-La-Neuve városában. Az első felkészülési meccseiket június 26-án és 28-án bonyolítanák le, majd július 4-én és 5-én Tenerifére utaznának, ahol Spanyolországgal és Puerto Rico-val mérkőznének. A felkészülési meccsek sorozata Kortrijk városában folytatódna, ahol Puerto Rico, Szerbia és Nigéria lennének a riválisok július 9. és 12. között.

A belgák július 14-én utaznának Japánba, ahol a játékok kezdete előtt 10 napot töltenének Mito városában. Tavaly az Európa-bajnokság előtt is vendégeskedtek itt. A belga válogatott keretét április 30-án hirdetik ki. Tavaly nem sikerült elintézni Celeste Trahan Davis honosítását, de a Belga Olimpiai Bizottság segítségével pont került az ügy végére. Akár rá is számíthat a szakmai stáb.

Koen Umans csapatmenedzser az olimpiai terveket nézve a legjobb nyolc közé jutást nevezte meg alapvető célként.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés