Hirdetés
USA

Elkészült az első egyetemi top16-os lista:

:

Hirdetés

A UConn – Oregon rangadó országos televíziós közvetítésének félidejében az NCAA Divízió I-es női szakmai bizottsága kihirdette az évad első top16-os listáját. Megismerhettük, ha ma zárulnának a konferencia-küzdelmek, akkor miként nézve ki az országos főtábla első negyede.

A szakemberek szerint jelenleg egy országos rangsorban a South Carolina lenne az első, a Baylor a második, a Louisville a harmadik és az Oregon a negyedik. Ennek megfelelően a négy régió első kiemeltjei is ezek a gárdák lennének.

Második kiemeltként hozzájuk csatlakozna a UConn, a Stanford, az NC State és a Maryland. Harmadikként az Oregon State, a Mississippi State, a UCLA és a Gonzaga. Végül negyedikként pedig az Arizona, a DePaul, az Iowa és a Northwestern érkezne egy-egy régióba.

A fenti felsorolás azt jelenti, ha minden régióban a kiemeltek végig tudnának menni, akkor a Final Four szereplésért a jelenlegi erőviszonyok alapján Baylor – Stanford, South Carolina – NC State, Oregon – Maryland és Louisville – UConn párharcok lennének.

Természetesen ez még nagyon korai lista és sok minden változhat. Mindenesetre megmutatja, hogy a szakemberek milyen erőviszonyokat látnak jelenleg.

Top16

Fotó: NCAA.com

Régiónként

Fotó: NCAA.com

Hirdetés