Hirdetés
Európa

Elkészült az Euroliga szezon tervezett menetrendje:

:

Hirdetés

Elkészült az Euroliga 2020/2021-es kiírásának a menetrendje – adta hírül a Perfumerias Avenida Salamanca hivatalos honlapja.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a jelenlegi tervek szerint a szezon a szokott menetrendnek megfelelően elkezdődne szeptemberben és októberben. Hogy nézőkkel vagy zárt kapuk mögött, az minden országban a nemzeti hatóságok előírásainak megfelelően alakul majd. Amennyiben a járvány esetleges második hulláma miatt ősszel nem indulhat el a szezon vagy félbe kellene szakítani, akkor januártól rövidített formában rendeznék meg az Euroligát.

A legrangosabb európai kupasorozat alapszakasza október 14-én rajtolna. Amennyiben a nevezések száma megköveteli a selejtezőket, akkor az oda-visszavágós párharcok mérkőzéseinek játéknapja szeptember 23. és 30. lesz. A főtáblán a következő évadban is 16 gárda szerepel két nyolcas csoportban.

A szokott rend szerint a csoportok első négy helyezettje kerül a negyeddöntőbe. Az 5-6. helyezettek pedig az Európa Kupában folytatják. Az alapszakasz első fele december 9-én zárul. Az utolsó játéknap pedig 2021. február 24. lesz. A negyeddöntők az egyik fél második sikeréig tartanak. Az első játéknap március 10., a második pedig március 17. lesz. Szükség esetén a sorsdöntő harmadik mérkőzéseket március 24-én rendeznék.

A 2021-es Euroliga Final Four-t április 16. és 18. között bonyolítják le a tervek szerint.

Az Eb-selejtezők miatt két hosszabb szünetre kerül sor. Az első november 3. és 25, a második január 26. és február 17. között lesz.

Természetesen mindez akkor realizálódik, ha ősszel a világjárvány második hullámát nem kísérik a tavaszihoz hasonló korlátozások.

Euroliga, elw

Hirdetés