Hirdetés
Archivum

Elkészültek az erejükkel a csehek:

:

Hirdetés

Nagyot küzdöttek a brazilok, kikészültek a házigazdák és végre rendesen védekezetek a görögök. Reakciók keddrõl.
 

Az E-csoport nyitó meccsén a görögök azért léptek pályára, hogy a matematikai esélyük megmaradjon a legjobb nyolc közé jutásra. A hellének átérezték a mérkõzés súlyát és végül helyenként már a tudásuknak megfelelõen játszva legyõzték Kanadát.

„Az utolsó másodpercekig küzdöttek a kanadaiak, az ilyen csapatok mindig nagyon veszélyesek. Ezen a tornán elõször 40 percen át keményen védekeztünk és támadásban is kellõen türelmesek voltunk. A nagyobb rutin döntött a javunkra.”– nyilatkozta Kostas Missas, görög szövetségi kapitány.

„Tudtuk, hogy ez a találkozó az utolsó percekben fog eldõlni. Elsõsorban arra készültünk, hogy Maltsi-t és Kaltsidou-t semlegesítsük, de õk így is betaláltak.” – értékelt a kanadaiak legjobbja, Lisa Murphy.

Az Ausztrália-Franciaország rangadón a franciák megszorongatták a címvédõt. A mérkõzésnek a torna további alakulása szempontjából is komoly tétje volt.


„Ma azért játszottunk, hogy a csoport elsõ két helyén végezzünk és így könnyebb ellenfelet kapjunk. Nagy meccs volt. Nem töltött együtt sok idõt a keret, így nagyon fontos számunkra, hogy egy ilyen végjátékot meg tudtunk nyerni.”
– mondta Lauren Jackson, aki dupla-duplát ért el, 19 pont és 10 lepattanó került a neve mellé.

Az F-csoportban a görögökhöz hasonlóan a brazilok is az életben maradásért léptek pályára. A mérkõzés sorsa csak hosszabbításban dõlt el, ahol Iziane Castro Marques remekelt.


„Nehéz védekezni a japánok ellen, mert nagyon gyorsak. Remek meccsük volt, meg is zavartak minket, de mi igazi harcosok vagyunk és sohasem adjuk fel. Tisztában voltunk a mérkõzés súlyával és hála az égnek, nyertünk. ”
– nyilatkozta Iziane, miután a hosszabbításban 5 perc alatt 10 pontot dobott.

A mérkõzésen a japánok dobógépe, a legjobb formában lévõ távol-keleti kosárlabdázó hölgy Oga a második hosszabbítást is kiharcolhatta volna, de a brazilok zseniális centere az utolsó másodpercben lesapkázta õt.

„Erika egy nagyszerû játékos, a torna egyik legjobb centere. Talán inkább be kellett volna törnöm és kiharcolni egy személyi hibát, nem pedig rögtön elvállalni a dobást, mert ez lett belõle.” – elevenítette fel a hosszabbítás utolsó pillanatait Oga.

A nap nagy rangadóján a csehek 20 pontos vereséget szenvedtek a spanyoloktól. A házigazdák teljesen elkészültek az erejükkel és a negyedik negyedben közel 8 percig képtelenek voltak pontot szerezni.


„Tisztában voltunk vele, hogy nehéz lesz. Jó kosárlabdát játszanak a spanyolok, gyorsak és remekül védekeznek. Azt hiszem, hogy a negyedik negyedig jó meccset játszottunk, aztán elfogyott az erõnk.”
– értékelt Jana Vesela.


„Különösen a második félidõben nagyon jól védekeztünk. Egy nagy csapatot gyõztünk le és remélem, hogy szerdán az oroszok ellen és a torna további szakaszában is hasonló utat járunk be.”
– mondta Jose Ignacio Hernandez, a veretlen spanyolok mestere.
 

Az oroszok egy félidõn át szenvedtek Dél-Koreával, de végül magabiztos gyõzelmet arattak. Az elsõ két negyedben a négy évvel ezelõtt döntõt játszó csapat játékosai 23%-al dobtak mezõnybõl.


„Azt hittem, hogy nagyobb elõnyre fogunk szert tenni a szünetre, de idegesen játszottunk és ellenfelünk mindent bedobott. A harmadik negyedben feljavultunk védekezésben és így a támadásunk is gördülékenyebbé vált.”
– összegezte a találkozót Olga Arteshina.

Hirdetés