Hirdetés
3x3

Elkezdődött a 3×3-as világbajnokság:

:

Hirdetés

Kedden és szerdán Antwerpenben elrajtolt a 2022-es 3×3-as világbajnokság. Minden résztvevő már két mérkőzésen van túl.

A résztvevő csapatok négy darab ötös csoportban kezdték meg a szereplésüket. A csoportokból az első három helyezett jut tovább. Az első két helyezett automatikusan negyeddöntős, a harmadikak keresztbe játszanak a nyolc közé jutásért.

Az A-csoportban a Kamilė Nacickaitė vezette litván gárda első két csoportmérkőzését megnyerte, így jelenleg veretlen. Őket követi a két ázsiai topcsapat, Kína és Japán, illetve a tavalyi Európa-bajnokság ezüstérmese, a FIBA 3×3 Women’s Series 2021-es bajnoka Németország 1-1 sikerrel.

A B-csoportban Franciaország és olimpiai bajnoki címvédő USA veretlen. A franciák Laetitia Guapo és Marie-Eva Paget ponterős játékával Brazíliát és Új-Zélandot verték. A USA pedig Új-Zéland és Ausztia legyőzésével került lépéselőnybe. Az amerikaiaknál aktív WNBA játékosok nincsenek. Lauren Cox a nagy bemutatkozójuk, míg Hailey Van Lith, Cierra Burdick és Ashley Jones voltak már korábban válogatott eseményen. Ebben az ötösben a harmadik helyért lesz nagy harc, amelyben most a brazilok vannak lépéselőnyben, akik Ausztriát verték.

A C-csoportban kevesebb mérkőzést játszanak a csapatok, mivel a Dominikai Köztársaság nem tudott kiállni. Egy győzelme így minden gárdának biztosan lesz. Julie Vanloo remeklésével a belgák Mongóliát és Egyiptomot is legyőzték. A lengyeleknek is van egy sikerük Mongólia ellen. Itt a két európainak kötelező a továbbjutás.

A D-csoportban az Európa-bajnok Spanyolország Hollandiát és Chilét is kiütötte. Aitana Cuevas 18 pontot ért el ezen a két meccsen. Kanada szintén két győzelemmel áll. Náluk Paige Crozon lépett elő. Hollandiának az Izarel elleni 17-11-es siker pedig egy kisebb lépés a legjobb 12-be kerülés felé.

A-csoport
Németország – Románia 16-14
Litvánia – Japán 21-14
Románia – Kína 12-21
Litvánia – Németország 18-16
Japán – Kína 17-14

B-csoport
Ausztria – Brazília 14-16
USA – Új-Zéland 19-14
Franciaország – Brazília 22-11
Új-Zéland – Franciaország 10-16
USA – Ausztria 18-16

C-csoport
Mongólia – Belgium 8-12
Egyiptom – Dominikai Köztársaság 
Lengyelország – Mongólia 22-7
Belgium – Egyiptom 19-6
Lengyelország – Dominikai Köztársaság

D-csoport
Hollandia – Izrael 17-11
Kanada – Chile 21-10
Spanyolország – Hollandia 22-9
Izrael – Kanada 5-22
Spanyolország – Chile 21-15

Hirdetés