Hirdetés
Archivum

Elkezdõdtek az Európa Kupa negyeddöntõi



:

:

Hirdetés

Szerdán két mérkõzéssel kezdetét vette az Európa Kupa rájátszásának harmadik köre. A legjobb négy közé jutásról döntõ párharcok közül kettõt rendeztek meg szerdán.

A bombaerõs kerettel rendelkezõ és végsõ gyõzelemre is esélyesnek tartott Municipal Targoviste 18 ponttal gyõzte le hazai pályán a Gyõrt búcsúztató Dinamo Kurszk együttesét.

A román bajnokság kirakatcsapatánál Linda Fröhlich volt a legjobb 14 pontjával és 9 lepattanójával. A Targoviste teljes kezdõcsapata parádésan teljesített, a német légiós mellett Tina Thompson és Shay Doron is 15-15 pontot szerzett, míg az ukrán Olena Ogorodnikova 14-et.

A triplákat mindössze 21.7%-al dobó oroszoknál a 16 egységig jutó Jullian Robbins mellett azonban nem akadt több klasszis teljesítmény.

A találkozón a Municipal Targoviste már az elsõ félidõben 16 pontos elõnyre tett szert, a hazaiak különbséget azonban a második félidõben már nem tudták jelentõsen növelni, így nem kerültek teljesen reménytelen helyzetbe az oroszok.

Municipal Targoviste – Dinamo Kurszk 75-57

A nap másik mérkõzésén az Európa Kupa idei kiírásának német meglepetéscsapata a Saarlouis Royals a komoly nemzetközi rutinnal rendelkezõ USO Mondeville együttesét fogadta.

Az összecsapáson végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a jobb hajrájának köszönhetõen szerzett 3 pontos elõnyt a német együttes. Ez a minimális idegenbeli vereség azonban szinte gyõzelemmel ér fel a Mondeville számára.

A németeknél a 18 pontig jutó Petra Manakova emelkedett ki, míg a franciáknál a 15 egységig jutó WNBA bajnok Temeka Johnson.

Saarlouis Royals – USO Mondeville 66-63

Hirdetés