Hirdetés
Utánpótlás

Elkötelezett játékosok és jó összhangban dolgozó szakemberek Sopronban – interjú Srdjan Raduloviccsal:

:

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Kisebb szünet után csütörtökön már ismét pályára lép az Amatőr bajnokságban a Sportdarázs-SMAFC együttese. A soproniak február első hétvégéjén a Hepp Kupában bronzérmet szereztek. Erről és a csapatnál zajló munkáról beszélgettünk Srdjan Radulovic vezetőedzővel.

Gratulálok a Hepp Kupa bronzéremhez! Másfél hét távlatából visszatekintve, miként értékeled a négyes döntőt?

Köszönjük! Ez egy jó eredmény nekünk, aminek örülünk is. Ettől függetlenül természetesen mindig lehetne jobb. Az első napon a DVTK-tól kaptunk ki. Egy jó csapat győzött le minket, de nem a mi napunk volt támadásban. Elmaradtunk a saját szintünktől. A 80-90 pontot is elérjük a bajnokságban, ezúttal 49-nél álltunk meg.

Védekezésben igyekeztünk kipróbálni néhány dolgot, ezek működtek is, de a jó védőmunka nem volt elég a győzelemhez. Sok tiszta ziccert hibáztunk. Nem lehetek elégedetlen, mert a lányok akartak és küzdöttek. Talán túl nagy volt a nyomás, ezért nem tudtunk pontosabbak lenni támadásban.

A bronzmeccsen támadásban már jobban teljesítettünk, aminek meglett az eredménye. Boldog vagyok, hogy érmet nyertünk. Tavaly bronzérmesek voltunk a bajnokságban, idén a Hepp Kupában szintén megvan a bronzérem. Az első három közé tartozunk a mezőnyben és ennek mindenképpen örülni kell.

A bajnoki mérkőzéseket is tekintve miben látod a csapat erősségeit?

Fiatal csapat vagyunk nagy jövő előtt álló játékosokkal, akik akarnak dolgozni. Elkötelezettek, hogy minden edzésen, minden meccsen fejlődjenek. Nagy öröm velük dolgozni. Komoly potenciál van ebben a keretben, de nem tudok kiemelni egy vagy két fő erősséget.

Vannak erős magas játékosaink és van egy jó külső sorunk. Igyekszünk mindenkinek megadni a lehetőséget, hogy megmutathassa a tudását és kiteljesedhessen. A legfontosabb, hogy a fiatal játékosaink fejlődjenek.

Mennyire nehéz megtalálni az egyensúlysúlyt a keretben? Elég csak a névsorra tekinteni és láthatjuk, hogy különböző korcsoportokból, a sportakadémia különböző csapataiból érkeznek a játékosok. Sőt, többen feljátszanak a profikhoz.

Ezt egyáltalán nem nehéz megtenni. Mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért és bizonyítani, hogy adott poszton aktuálisan ő a legjobb. Következesen ezt az elvet valljuk.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Mi a titok ebben munkában? Hogyan tudnak a különböző stábok együtt dolgozni, egy irányba haladni?

Nagyon jó a kapcsolat, professzionális és korrekt az együttműködés az edzői stábok között. Szeretek itt dolgozni, mivel szoros kötődés alakult ki a szakembereknél, különösen az U18, az U23 és a Sopron Basket kapcsán.

A sportakadémia célja, hogy olyan fiatalokat képezzen, akik a profik szintjén is megállják a helyüket és ezzel erősebbé tegyék a magyar bajnokságot. Jó úton haladunk.

Komolyan vesszük a munkánkat és tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora a felelősségünk. Ennek megfelelő a kapcsolat és mindent megteszünk, hogy segítsük egymást. Nyitottan, kellő összhangban dolgozunk és támogatnak minket azon csapatok stábjai, akik a játékosokat adják a keretünkbe.

Milyen gyakran osztjátok meg egymással a tapasztalataitokat a játékosokról?

Minden nap, ez csak így működhet. Őszintén mondhatom, hogy semmi titok nincs ebben. Nagyon szoros a kapcsolat minden téren, rendszeresek a meetingek, a közös edzések.

Csütörtökön már folytatódik az Amatőr-bajnokság számotokra. Mit vársz a következő hetektől?

Egy olyan közegben dolgozva, mint Sopron, az elvárások mindig nagyok. A legjobbat szeretnénk kihozni magunkból. Azt nem tudom megmondani, hogy mi fog történni. Most csak a vágyaimról beszélhetnék. Egyet tudok mondani, hogy a legjobbunkat szeretnénk nyújtani.

Zárásul egy kicsit nézzük a nagyobb képet, milyenek a benyomásaid a bajnokságról?

Érdekes ez a bajnokság. Sok tehetséges magyar fiatalt látok. Ez a legfontosabb és egyben ez a célja ennek a sorozatnak, hogy ők versenyezzenek és minél többet játszanak.

Remélem, hogy idővel még keményebb és keményebb feladatok elé állítanak minket, mert ilyen meccseken lehetne a legtöbbet fejlődni. Tetszik, ahogy ez fel van építve és ahogy Magyarországon dolgoznak.

Hirdetés