Hirdetés
Archivum

Ellenfélre vár a Schio az olasz döntõben:

:

Hirdetés

Szombaton rendezik a Reyer Venezia és a Passalacqua Ragusa elõdöntõ párharcában az ötödik találkozót. A velencei összecsapás gyõztese lesz a Famila Schio ellenfele a fináléban.

Fotó: reyer.it

Fotó: reyer.it

Ismétli magát a történelem, hiszen egy évvel ezelõtt ugyanígy sorsdöntõ ötödik meccset vívott a két gárda Velencében. Akkor a Ragusa máig emlékezetes körülmények között 56-55-ös sikert aratott és ezzel vívta ki a döntõbeli szereplés jogát. Idén sokáig úgy nézett ki, hogy nem lesz ennyire szoros a párharc.

A Reyer pályaelõnyben az elsõ két találkozó házigazdája volt és mindkettõt magabiztosan nyerték. Az elsõn ugyan szorosnak tûnik a 73-69-es eredmény, de a Reyer nagy különbséggel végig vezetett és a hajrában a kispadjuk ellen zárkózott fel a Ragusa. A másodikon pedig 15 ponttal nyertek a velenceiek. Ezt követõen viszont a Ragusa otthonában is hasonlóan sima lett a két összecsapás a hazaiak javára.

A Reyer-nél továbbra is kérdés Jolene Anderson játéka. A családi tragédiája után teljesen érhetõ ez természetesen. Az elsõ találkozón Anete Steinberga lépett elõ vezérré 30 ponttal, a másodikon pedig a Sanders, Kacerik, Gülich trió. A Ragusánál is zseniális egyéni villanásokat láthattunk a hazai meccseiken. A harmadik derbin még azt is elbírták, hogy az egyik legjobbjuknak Harmon-nak nem ment. A Kuster, Hamby, Romeo hármas extra meccset hozott.

A negyedik felvonás során szintén Hamby-tõl jött extra, akkor 26 pontot ért el. A Ragusa mindkét találkozón nyerte a lepattanócsatát. Náluk elsõsorban nagy ritmusú támadójáték dominál. Rendkívül gyorsan felérnek és azonnal megjátsszák ponterõs magas játékosaikat. Eközben a Reyer-t egy kontrolláltabb kosárlabda, markánsabb, kemény védekezés jellemzi. Érdekes lesz figyelni, hogy ekkora tét mellett a két stílus közül melyik érvényesül.

Hirdetés