Hirdetés
Archivum

Ellenfélre vár a Szekszárd és a DVTK az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Krivacevic Tijanáék fellépése mellett magyar szemmel két párharc visszavágóját követhetjük megkülönböztetett figyelemmel az Európa Kupa rájátszás elsõ fordulójában. Ellenfélre vár ugyanis az Atomerõmû KSC Szekszárd és az Aluinvent DVTK.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A kiemelt csapataink közül az Atomerõmû KSC Szekszárd az Artego Bydgoszcz – Nymburk párharc továbbjutójával mérkõzik. A lengyelek 72-66-os gyõzelmet arattak Csehországban, de a meccs folyamán 15 ponttal is vezettek. Hazai pályán egyértelmûen esélyesek, ráadásul a hétvégén bajnoki rangadón a CCC Polkowicét is felül tudták múlni. Az elsõ meccsen jó dobóformával és szervezett védekezéssel dominált a Bydgoszcz. A duplákat 55%-al dobták azon az estén. Eközben volt 21 gólpasszuk, 8 szerzett labdájuk és 20 gyorsindításos pontjuk. Okozhat hiányérzetet, hogy a végjátékéban visszaengedték a riválisukat, a minõség azonban így is mellettük szól.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az Aluinvent DVTK-ra a Galatasaray – Lointek Gernika párharc továbbjutója vár. Az elsõ forduló meglepetését egyértelmûen az adta, hogy a Gernika 84-69-re verte a címvédõt. Nagyon elrontotta a végjátékot a Galata, hiszen nagy hátrányból visszajöttek. Az utolsó percekben 71-68 után mégis kicsúszott ki a kezükbõl a hajrá. Nem szabad leírni a törököket, de a 16 pontos elõny már olyan, amit taktikus játékkal rutinos légiósai vezetésével menedzselhet a Gernika. A spanyol gárda extrán pörgette a játékot azon az estén. Végig nagy ritmusban támadtak, 47%-os mezõnymutatóval, 11 triplával és 29 gólpasszal zárva szétszedték riválisuk védekezését. A Galatasaray abban bízhat, hogy idegenben eddig nem tudta megismételni ezt a támadójátékot a Gernika. Ráadásul magas posztokon még így is fölényben játszott a címvédõ.

Hirdetés