Hirdetés
Európa

Ellenfélszemle győri oldalról – ZVVZ USK Praha:

:

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés

Szerdán este újból Euroliga mérkőzések elé nézünk, a 10. fordulóban a ZVVZ USK Praha otthonában lép pályára a SERCO UNI Győr. A találkozó előtt vessünk egy pillantást a Prága kiváló csapatára.

Az Euroliga B csoportjában magasan vezeti a listát a Prága, az idei szezonban egy vereséget szereztek, ami pont az ellenkezője a győrieknek. A második fordulóban a Polkowice csapatától kaptak ki eddig egyedül, akiket azonban az előző alkalommal hazai pályán 72-56-ra győztek le másodszorra. A keretet megnézve nem meglepő a teljesítményük, hiszen kiváló játékosok alkotják a gárdát. Érdemes megemlítenünk Ezi Magbegort, hiszen tavaly a Sopron Basket tagja volt. Nem csak hazánkban, de most a Prága klubjánál is kiválóan játszik, 14.1 pontot, illetve 8.2 lepattanót átlagol. Míg Ezi a Seattle Storm, addig Nara Sabally a New York Liberty színeiben játszik a WNBA-ban. Ő a másik olyan játékos, aki húzóember, 15 pontot és 6.7 lepattanót átlagol. Mellettük Cazorla, Conde és Ayayi pontátlaga is átlépi a 10 egységet. Teja Oblak is 2018 óta a keret tagja, aki szlovén válogatott és ex szekszárdi sportoló (2017-2018-as szezon). A csapat edzője az a Natalia Hejková, aki ötszörös Euroliga-győztes vezetőedző. Ráadásul a sikereit három különböző klubbal, három egészen más érában érte el. 1999-ben és 2000-ben még az MBK Ruzomberok együttesét vezette a csúcsra, majd 2007-ben és 2008-ban a Szpartak Moszkvát, 2015-ben pedig az USK Prahát. Négy országból 23 bajnoki címe van és a FIBA Hírességek Csarnokába is beválasztották, valamint a Sopront is több szezonon át vezette már korábban.

A Győr az évek alatt többször is találkozott az USK Praha-val az Euroliga bajnokságában, azonban még egyszer sem sikerült nyerniük. A legszorosabb eredmény 2011-ben volt, amikor Győrben csak 4 ponttal (71-75) sikerült nyernie a Prágának. Az idei szezonban is volt már egy mérkőzés, amikor szintén Győrben 83-64-es vendég siker született. Egyértelműen látszik, hogy egy magasabban jegyzett ellenféllel néz szembe a győri csapat. Ha a statisztikát nézzük, az egymás elleni találkozókból láthatjuk, hogy egyedül a hárompontos- és a büntető dobásokban jobb a SERCO UNI Győr, minden egyéb százalékos mutatóban előrébb jár az USK Praha. Prágában a cél a tisztes helytállás vagy egy meglepetés győzelem lehet.

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés