Hirdetés
3x3

Elmarad a 3×3-as válogatott összetartása:

:

Hirdetés

Az eredeti tervek szerint november 11. és 14. között edzőtáborozott volna a 3×3-as válogatott. Az összetartásra azonban nem kerül sor.

Károlyi Andrea, az olimpiai selejtezőre készülő válogatottunk szövetségi kapitánya arról tájékoztatta lapunkat, hogy az 5:5 válogatottal nem tarthatott Hollandiába Burdi Szabolcs gyúró. Az Eb-selejtezőre készülő csapatnak Takács Krisztinát odaadta a 3×3-as válogatott.

“Úgy voltam vele, hogy gyúró nélkül nem lehet elmenni edzőtáborba ebben a helyzetben. Teljesen más edzettségi szinten vannak a lányok, ki edzésből, ki karanténból érkezik. A végső döntés így az lett, hogy lemondjuk.” – fogalmazott Károlyi Andrea.

Egyelőre nem született döntés arról, hogy mikor edzőtáborozhat a 3×3-as válogatott. A Magyarock kampánynak lesz egy médiaeseménye jövő héten hétfőn, melyen számítanak a kerettagokra. Ekkor Cyesha Goree még nem biztos, hogy ott lehet a társaival, mert a hollandiai Eb-selejtező után hétfőn délelőttig karanténban lesznek a játékosok.

Szükség lenne azonban klasszikus edzőtáborra. “Oda kell figyelni, mert teljes csapattal normál munkát a 2019-es Világbajnokságon végeztünk utoljára és most már hamarosan muszáj lesz összetartást szervezni, amin ott lehetnek a játékosok. Nagyon remélem, hogy össze tudjuk hozni.” – figyelmeztetett Károlyi Andrea.

A férfi szakágban a WorldTour-t november végén és december elején befejezik, de a női szakág számára nemzetközi versenyekről továbbra sincs hír.

A 3×3-as válogatott bő keretét Medgyessy Dóra, Papp Dia, Cyesha Goree, Theodoreán Alexandra, Bozóki Bettina, Török Ágnes, Böröndy Vivien, Szabó Fanni, Jáhni Zsófia és Bach Boglárka alkotja.

Hirdetés