Hirdetés
Magyarország

Elmarad az Universiade válogatott februári összetartása



:

:

Hirdetés

Javában zajlanak a nyári Universiade előkészületei. A magyar válogatott február 4. és 7. között összetartáson vett volna részt, melynek keretében már edzőmérkőzés is szerepelt a programban. Ahogy az élet oly sok területén, úgy itt is közbeszólt a világjárvány. A csapat edzőtábora elmarad. Nyáron az Egyetemi Világjátékokat megelőző közvetlen felkészülés alkalmával folytatódik a munka.

Magyar Bianka, szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy a tervek között egy spanyolországi, tenerifei túra szerepelt. Ennek keretében pedig a CB Clarinos Tenerife együttesével is megmérkőzött volna válogatottunk. Ezt az Európa Kupás csapatot erősíti Krivacevic Tijana és Raksányi Krisztina.

A szakmai stáb 16 játékost hívott be a keretbe. Ők Angyal Barbara (BKG PRIMA Szigetszentmiklós), Bach Boglárka (Vasas Akadémia), Bernáth Réka (DVTK), Boros Berta (ELTE-BEAC Újbuda), Burján Laura (TFSE-MTK), Dúl Panka (TFSE-MTK), Gereben Lívia (Atomerőmű KSC Szekszárd), Juhász Angéla (ELTE-BEAC Újbuda), Király Andrea (TFSE-MTK), Kiss Angelika (DVTK), Mányoky Réka (Atomerőmű KSC Szekszárd), Mérész Beatrix (ELTE-BEAC Újbuda), Szeitl Vanessza (TFSE-MTK), Szirony Dorina (VBW CEKK Cegléd), Tóth Franka (DVTK) és Varga Sára (Sopron Basket) voltak.

Nagyon várta már a stáb és nyugodtan mondhatom azt, hogy a játékosok is ezt a februári összetartást. Kiváló lehetőségünk lett volna Tenerifén a helyi Európa Kupás csapat ellen lejátszani az első edzőmérkőzést. Izgatottak voltunk, de sajnos, ahogy sok minden másban, úgy ebben is közbeszólt a Covid. Kénytelenek voltunk lemondani az edzőtábort. A negatívumok között jó hír, hogy most már biztosnak látszik: nyáron megrendezésre kerül a tavalyról elhalasztott Universiade. Marad tehát a nyári felkészülés, ahol több hetet lehetünk együtt. Nem mindennapi ellenfelekkel tudunk majd találkozni, amely nagyon jó felkészülési lehetőséget jelent a fiatal magyaroknak. Megmutathatják vezéregyéniségüket. Azt érzem az elmúlt összetartások alapján, hogy kiváló kohézió formálódik. Remélem, hogy ez június végén fog kiteljesedni.

– nyilatkozta lapunknak Magyar Bianka, szövetségi kapitány.

Az Universiade lángját január 17-én gyújtották meg Torinóban, hogy megkezdje az útját Kína felé. Időközben a női kosárlabda torna részvevőinek listája is végleges lett. A mezőnyt Argentína, Brazília, Csehország, Dél-Korea, Egyesült Államok, Finnország, Horvátország, Japán, Kína, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Portugália, Románia, Szlovákia és Tajvan csapatai alkotják. A csoportokat február 28-án sorsolják.

Mint ismert, a kínai Csengtu (Chengdu) városában megrendezésre kerülő Universiadét 2021 nyaráról egy évvel elhalasztották. Az Egyetemi Világjátékokat 2022. június 26. és július 7. között rendezik. A Nyári Egyetemi Világjátékok az Olimpia után a világ legnagyobb multisport-eseménye.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés