Hirdetés
Archivum

Elmaradt a bajnokavatás Lengyelországban:

:

Hirdetés

A 2-2-1-es lebonyolítási rendben a két krakkói mérkõzés után ezen a hétvégén kétszer Polkowice városában találkoznak a lengyel bajnoki döntõ résztvevõi. A Wis³a Kraków mindkét hazai meccsét hozta és szombaton a CCC Polkowice otthonában azért lépett pályára, hogy bajnok legyen. A hazaiak azonban hõsiesen küzdettek, így egyelõre nem osztották ki az aranyérmeket.

A döntõ elsõ két mérkõzésén Jelena Leuchanka remekelt és a lengyel szakértõk egybehangzóan azt állították, hogy csak akkor lehet esélye a Polkowice együttesének, ha a fehérorosz sztárcentert semlegesítik. Hallgattak a tanácsokra a hazai lányok, mivel az elsõ két összecsapáson kétszámjegyû lepattanó került Leuchanka neve mellé, míg most az egész mérkõzésen csak négy.

A Polkowice nemcsak a kiváló center semlegesítésében javult, hanem, fõleg az elsõ félidõben, a teljes csapatvédekezés összeállt nálunk. Az elsõ negyedben 12, a másodikban 13 egységet engedélyeztek Jose Ignacio Hernandez gyengén támadó csapatának, így 20 perc játék után 33-25-re vezettek.

A harmadik negyed elején nagyon jól kezdett a Wis³a Kraków. Leuchanka a lepattanókban ugyan nem remekelt, de a harmadik szakaszban a pontgyártást már megkezdte és ennek köszönhetõen a játékrész felénél 41-40-re felzárkóztak a vendégek.

A negyedik szakasz 46-47-es krakkói vezetésrõl indult. Ebben a negyedben a hazaiaktól két légiós, az összességében 17 pontig jutó Amishy Carter és a 21 pontot termelõ Sharnee Zoll villogott, míg a vendégek a döntõ pillanatokban sorra hibáztak. A végjátékba már a Polkowice fordult elõnnyel és végül 68-57-re diadalmaskodtak is.

A két csapat vasárnap délután 13 óra 45 perctõl folytatja a negyedik mérkõzéssel. A képlet továbbra is változatlan, ha nyer a Wis³a Kraków, bajnok.

Eredmény


CCC Polkowice – Wis³a Can – Pack Kraków 67:58 (13:12, 20:13, 13:22, 21:11)

A mérkõzés teljes felvétele megtekinthetõ ITT

Hirdetés