Hirdetés
Európa

Elmaradt a hétvégi francia – spanyol főpróba:

:

Hirdetés

Pénteken és vasárnap vívott volna felkészülési mérkőzéseket Franciaország és Spanyolország Toulouse-ban. Az Európa-bajnokság két házigazdája és egyben olimpiai résztvevők válogatottak nem tudnak pályára lépni, mivel a spanyol csapat összetartását szerdán pozitív koronavírus teszteredmény miatt felfüggesztették.

Igen érzékenyen érinti a csapatokat az elmaradó két találkozó. Ősszel sem tudtak felkészülési meccseket vívni és így a nyári összetartásig sem lesz erre mód. A francia csapat előnye legalább annyi, hogy ők a teljes programot végig tudták vinni a héten.

A spanyoloknál Lucas Mondelo 14, míg a franciáknál Valerie Garnier 16 fős keretet hirdetett. Ebből Clarince Djaldi-Tabdi sérülés miatt nem állt rendelékezésre, így 15 játékossal dolgoztak Toulouse-ban. A franciáknál Bria Hartley a nyári térdsérülése után a tervek szerint átjött volt az Egyesült Államokból az összetartásra, de a világjárvánnyal járó utazási korlátozások miatt erre nem került sor.

A francia válogatott kerete: Romane Bernies, Olivia Epoupa, Marine Fauthoux, Tima Pouye, Marine Johannes, Magali Mendy, Sarah Michel, Valériane Vukosavljevic, Diandra Tchatchouang, Alexia Chartereau, Helena Ciak, Aby Gaye, Sandrine Gruda, Endy Miyem, Iliana Rupert.

A spanyol válogatott kerete: Maite Cazorla, Silvia Domínguez, Laia Palau, Leo Rodríguez, Andrea Vilaró, Belén Arrojo, María Conde, Laura Quevedo, María Araújo, Raquel Carrera, Paula Ginzo, Nogaye Lo, Astou Ndour, Laura Nicholls.

Fotó: FFBB

 

Hirdetés