Hirdetés
Archivum

Elmaradt a soproni gyõzelem Gospicban:

:

Hirdetés

Nem sikerült megszereznie 5. gyõzelmét az EuroLigában a Sopronnak. Székely Norbert együttesét egy vírusos fertõzés is sújtotta a horvátotszági találkozón, melyen a hazaiak a végjátékban pontosabban célozva 3 pontos gyõzelmet arattak.

A Sopron keretébõl a juniorok mellett Varga Zsófiát, Amber Holtot és Zane Tamanét is ledöntötte egy hányásos, hasmenéses vírusfertõzés. Így pedig nehéznek ígérkezett a gospici fellépés, ráadásul a már búcsúzó horvát csapat hazai környezetben rendre megszorongatja riválisait.

Az elsõ percekben is érzõdött, hogy ez egy kemény este lesz. Pillanatok alatt elléptek 5-0-ra a hazaiak. Ezt az elõnyt a horvát gárda az elsõ etapban szinte végig õrizte, a Sopron csak a támadásban kiemelkedõt nyújtó Krivacevicnek köszönhette, hogy nem került nagy bajba. Az elsõ szakasz végén Coleman is megvillant, így 23-19-es állás mellett ért véget az elsõ 10 perc.

A második negyed elején bekezdett a Sopron, 150 másodperc alatt 11 pontot termeltek Hontiék és ezzel a vezetést is sikerült átvenni. Sajnos ez a fellángolás csak 5 percig tartott. 35-34-nél már újra a hazaiak jártak elõrébb, majd a végül 15 pontig jutó Reid vezetésével ez az elõny elkezdett nõni. A szünetre 44-40-nél, 4 pontos differencia alakult ki.
 

A harmadik etapban érdemben nem változott a játék képe. A Sopron folyamatosan futott az eredmény után, 54-54-nél ugyan sikerült egyszer utolérni a horvátokat, de a vezetést nem tudta átvenni a továbbra is Krivacevic által vezetett magyar együttes. Az utolsó szakasz 58-57-rõl indult.

A negyedik negyed elején 6 ponttal, 63-57-re ellépett a Gospic, de szerencsére ez az elõny ahogy jött, úgy ment. 3 perccel késõbb 67-68-nál már a Sopron járt elõrébb. Az utolsó 5 perc kiélezett csatát hozott. A horvátok Mandir és Ivezic révén két triplát is elsüllyesztettek, de Honti és Krivacevic ledolgozta a hátrányt és 76-76-nál újra nyílt volt a csata. Az utolsó percben azonban Ivezic duplája és Vrsaljko 2+1-es megoldása gyakorlatilag eldöntötte a mérkõzés sorsát. Coleman ugyan szépített 81—78-ra, majd az utolsó másodpercekben támadhatott az egyenlítésért a Sopron, de a triplakísérletek nem ültek, így a vége 3 pontos vereség lett.
 

Nem járt jól ezzel az eredménnyel a Sopron, ugyanis már az elsõ körben pályahátrányból a Valenciával kell összemérnie erejét Székely Norbert együttesének.
 

Végeredmény
Gospic Croatia–MKB-Euroleasing Sopron 81–78 (23–19, 21–21, 14–17, 23–21)

Hirdetés