Hirdetés
Archivum

Elnöki elismerés a Connecticutnak + VIDEÓ:

:

Hirdetés

Az elmúlt héten a Connecticut együttese 93-62 arányban legyõzte a Florida State gárdáját és ezzel megszerezte egyedülálló rekordot jelentõ, sorozatban 89. gyõzelmét az egyetemi nõi kosárlabda bajnokságban.

Ezzel a gyõzelemmel a Connecticut a Winnipeg Egyetem legendás csapatának 88 gyõzelmes sorozatát döntötte meg, melyet még 1992 és 1995 között állítottak fel Pam Danis vezetésével.
 

Ehhez a történelmi tetthez Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke is gratulált, aki telefonon hívta fel az éppen sajtótájékoztatót tartó Geno Auriemmát. A beszélgetésrõl készült videó, amihez kommentár sem kell, az alábbiakban tekinthetõ meg.

A játékosok közül nehéz összefoglalni, hogy kik lehettek ennek a példátlan sorozatnak a legfõbb letéteményesei, mivel az elmúlt években megannyi zseni került ki a Connecticut Egyetemrõl. Talán egy személy van, akit mindenképpen meg kell említeni, õ pedig Maya Moore. Az utolsó egyetemi évében járó fiatal klasszis már két bajnoki címet szerzett a gárdával, de az idei évadra olyan kvalitásokról tett tanúbizonyságot, ami azt mutatja, hogy egy kis rutinszerzés után akár a világ legjobbja is lehet. Moore már most a UCONN legtöbb pontot szerzett játékosa és egyetemi évei alatt 43 dupla-duplánál jár.

A 89. gyõzelem után természetesen beindult az amerikai médiagépézet, sõt egy pólót is piacra dobott az egyik nagy sportszergyártó cég, mely a UCONN honlapján vásárolható meg.

Érdekesség, hogy a tengerentúlon a nõi kosárlabdában nem ez a leghosszabb gyõzelmi sorozat, 1953 és 1958 között a Wayland Baptist gárdája 131 mérkõzésen át maradt veretlen. Ez azonban egy amatõr csapat volt, nem tartoztak professzionális sportszervezet felügyelete alá és éppen azért az eredményeket sem lehet összehasonlítani.

Hirdetés