Hirdetés
Archivum

Elnöki fogadáson vett részt a szerb válogatott:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a hétvégén lezárult a szerb válogatott kéthetes zlatibori összetartása. A csapat rövid belgrádi tartózkodás után útra kel Kínába, ahol a házigazda mellett Ausztráliával és Argentínával vív felkészülési meccseket. Hétfõn azonban egy elnöki fogadásra volt hivatalos a küldöttség.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

Nyár elején mi is nagy terjedelemben írtunk arról, hogy Marina Maljkovic a szerb válogatott szövetségi kapitánya klubszinten Sanghajban fog dolgozni. Új csapata ez elkövetkezendõ hetekben Belgrádban edzõtáborozik. A helyzet különlegessége, hogy éppen ezért nem is tart az edzõnõ a szerb válogatottal a kínai túrára. A Belgrádba érkezõ sanghaji küldöttséget maximális figyelemmel fogadta a Szerb Kosárlabda Szövetség. Egy komoly gesztuszt gyakorolva úgy szervezték le a válogatott látogatását Aleksandar Vucic államfõnél, hogy azon a sanghaji csapat is ott lehessen.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

Az elnöki látogatás célja a jövõ évi szerb-lett közös rendezésû Európa-bajnokság felvezetéséhez kapcsolódott. A Sopron Basket játékosa Jelena Milovanovic, aki egyben a szerb válogatott csapatkapitánya, ezért adott át egy 19-es számú mezt Aleksandar Vucic államfõnek. Szerbia elsõ embere rövid beszédében méltatta a nõi sport fejlesztésének fontosságát. Erre is szeretnék felhasználni a hazai rendezésû kontinenstornát. Ezt követõen pedig az elvárásait sem titkolta Vucic, aki hangsúlyozta: érmet szeretnének nyerni hazai közönség elõtt és ehhez minden létezõ támogatást, segítséget megad majd.

Marina Maljkovic hasonlóan rövid és udvarias összefoglalót adott arról, hogy új csapat építésébe kezdett. Tervei szerint ezt ugyanazon értékek mellett teszi meg, amik korábban is jellemezték. Megköszönte a támogatást és azt is, hogy új klubcsapatát is ilyen rangos fogadásban részesítették.

Ahogy arról már beszámoltunk Maljkovic mellett Sonja Petrovic és Jelena Milovanovic nem tart majd a csapattal a távol-keleti túrára.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

Hirdetés