Hirdetés
Magyarország

Elnökségi ülést tartott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége:

:

Hirdetés

Ismét pályázik a magyar szövetség a férfi Európa-bajnokság rendezésére, a 2025-ös kontinenstornának egy csoportját, valamint a végső helyosztókat is megrendezné az MKOSZ – döntött soros elnökségi ülésén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége a hunbasket.hu beszámolója szerint. A pályázattal kapcsolatos első adminisztratív lépéseket augusztus végéig kell megtennie az MKOSZ-nek a nemzetközi szövetség felé.

A szeptemberben rajtoló bajnokságokkal kapcsolatos napirendről is tárgyaltak az elnökségi tagok. Fontos hír, hogy valamennyi A-csoportos együttes nevezését jóváhagyta a minősítő bizottság, ami azt jelenti, hogy minden klub megfelelt a szövetség szigorú gazdasági és jogi előírásainak.

Foglalkozott az elnökség az ősszel induló felnőtt és utánpótlás-bajnokságokkal kapcsolatos járványügyi szabályokkal is. Az oltási lehetőséggel pillanatnyilag nem rendelkező gyermekek védelmének érdekében a 12 éves kor alatti bajnokságok egyelőre zártkapusak lesznek, az U14-es korosztálytól a legfelsőbb bajnoki osztályt is beleértve pedig érvényes védettségi igazolvánnyal (oltási, gyógyultsági vagy tesztigazolvánnyal) szerepelhetnek a játékosok a mérkőzéseken. Ezeknek a találkozóknak a látogatási feltételeit illetően a kormányzati szabályok lesznek a mértékadók.

Jó hír a sportágat szeretőknek, hogy szeptember 18-án újra megrendezik a Hősök terén a Kosárlabdázás Napját, a látványos programokra többtízezer érdeklődőt, illetve sportolót várnak a szervezők.

Munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudja a jövőben ellátni a felnőtt női válogatott csapatvezetői tisztét Ivkovicné Béres Tímes, így az egykori kiváló játékos lemondott a nemzeti csapat melletti feladatáról. Helyére az elnökség döntésének értelmében Pukler Gábor került. Az elnökség külön kifejezte elismerését és köszönetét Béres Tímeának az elmúlt esztendőkben végzett munkájáért.

Hirdetés