Hirdetés
Archivum

ÉLÕ: 3×3-as U18-as Európa-bajnokság – Tbiliszi:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdõdik Grúzia fõvárosában, Tbilisziben az U18-as Európa-bajnokság. Válogatottunk magyar idõ szerint pénteken 16 órától Németország, majd 17 óra 30 perctõl a házigazda Grúzia ellen lép pályára. Az alábbiakban a játéknap élõképes látható és olvasható korábbi beharangozónk.

 

 

ÉLÕ VIDEÓ

 

 

AJÁNLÓ

 

Nagyinterjú Földi Attila vezetõedzõvel

 

BEHARANGOZÓ

 

Nézzük elsõ riválisunkat Németországot, akik az olaszországi selejtezõn vívták ki a részvételi jogot a kontinenstornára. Itt a briteket, a spanyolokat és a lengyeleket verték. Kiegyensúlyozott csapatteljesítményt szállítottak, mely során három játékosuk 11, egy pedig 9 pontot ért el. Ritka fiatal versenyzõ korosztályban, hogy ilyen szépen megoszlanak a terhek. Ez abból adódik, hogy kiváló szerkezetû a csapatuk. Két magas játékossal, egy jó tripla-dobóval és egy gyors irányítóval.

 

A németek a mieinkhez hasonlóan a júliust végig tudták dolgozni. Az Eb-selejtezõ után pedig augusztus 24-én álltak munkába. Két tornán szerepeltek, Hannoverben és Svédországban, mielõtt elindultak volna az Eb-re. Nem lesz könnyû a német gárda ellen, a két magas játékosuk szerkezeti fölényt biztosít számukra. Ráadásul az elsõ meccs egy nagy tornán mindig speciális kihívás. Sok múlik azon is, hogy melyik gárda tud jobban alkalmazkodni a körülményekhez, küzdi le elõbb az idegességet.

 

A másik pénteki ellenfél lesz Grúzia. A házigazda ellen soha nem egyszerû, ráadásul azzal, hogy nem selejteztek, a felkészülés is nehezebb a játékukból. Az orosz válogatottakra jellemzõ stílust vihetik a szerkezetük alapján. Három magas játékosuk van (190 cm, 188 cm, 183 cm) és még a külsõ posztos emberük is 174 cm. Nagy kérdés azonban, hogy ez a magas sor ténylegesen milyen tudással párosul.

 

Természetesen az 5:5 kosárlabda eredményeibõl nem lehet messzemenõ következtetést levonni. A hazai játékosok azonban azt a szakágat tekintve mindössze a C-divíziós U16-os válogatottban edzõdtek. A nagyobb nemzetközi rutin tehát a magyar lányok mellett szól és bízzunk benne, hogy a németek elleni találkozó már kellõ lendületet is ad. 

 

A csoportból az elsõ két helyezett jut tovább. Nehéz meghatározni az erõviszonyokat. Válogatottunk Szolnokon remek formát mutatott. Kiváló védekezésünk pedig ezúttal is alapja lehet az eredményes szereplésnek. Egyik csapat sincsen könnyû helyzetben, miután az 5:5 klubcsapatok felkészülése közben az iskolakezdés hetében kellett felkészülni. Érdemes ezt is figyelembe venni az esélylatolgatásnál. Egy biztos, hogy mi nagyon fogunk szurkolni a lányoknak.

 

Hirdetés