Hirdetés
Archivum

Élõ eseménykövetés, beharangozó: Európa Kupa rájátszás – negyeddöntõ, 1. meccsek:

:

Hirdetés

Csütörtökön a Carolo Basket – Lattes Montpellier csata után kezdetét veszi az Európa Kupa negyeddöntõje alkalmával a másik három párharc is. Az alábbiakban linkeket ajánlunk az élõ eseménykövetéshez és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk is.

MENETREND

15:00 Nagyezsda Orenburg – Perfumerias Avenida Salamanca – ÉLÕ STATISZTIKA
20:00 Lyon ASVEL Feminin – Spar Citylift Girona – ÉLÕ STATISZTIKA
20:30 Famila Schio – Cukurova Basketbol – ÉLÕ STATISZTIKA

BEHARANGOZÓ

A sorsolási tábla szerinti felsõ ágon Salamanca – Orenburg és Cukurova – Schio párharcok lesznek. Bármelyik párosítás akár az Euroligában is megállná a helyét. Sõt, a Salamanca és az Orenburg abból a sorozatból érkezett. A spanyolok télen megerõsített kerettel, edzõváltás után és friss kupagyõztesként sikerélménnyel várhatják a párharcot, így összességében esélyesek. Az Orenburgnak nehezen indult a szezon, de a korábban Salamancában is dolgozó mesterük Victor Lepana télre szépen összerakta a keretüket. A fiatal orosz magot Brionna Jones és Erica Wheeler jó teljesítménnyel segíti. Mivel az EL-szezon során mindenkinek egyenrangú riválisai tudtak lenni, sõt a bajnokságban is tartják a lépést a Jekatyerinburggal és a Kurszkkal, így megnehezíthetik a spanyolok dolgát.

A Cukurova és a Schio párharca hasonlóan megjósolhatatlan. Az olasz bajnoki címvédõ idei éve rendkívül hullámzó. A Lavender, Gruda, Quigley – trió rutinja ellenére sokat botladoznak Pierre Vincent tanítványai. Legutóbb éppen az Olasz Kupa elõdöntõjében maradtak alul. Ettõl függetlenül a képességeik megvannak, hogy az új török szupercsapattal felvegyék a versenyt. A Cukurova az egész szezonban magabiztosan menetelt, de nekik is a nemzeti kupasorozat elõdöntõje jelentett egy kellemetlen meglepetést a hétvégén. A Botas-tól kaptak ki, ami az elsõ vereségük volt Törökországban. Nagy kérdés, hogy ez a Bone, Mestdagh, Iagupova, Gray – féle gárda menetelésének a végét jelenti vagy egyszerû botlás volt. Mindkét fél számára rendkívül fontos tehát ilyen elõzmények után a párharc.

Az ágrajz szerinti alsó ágon Carolo Basket – Lattes Montpellier párosítás mellett a Lyon – Girona párharc jön. Ha a spanyol és a francia listavezetõ találkozik, az mindig ünnep az európai nõi kosárlabda híveinek. Érdekesség, hogy itt mindkét csapat elbukott nemzeti kupa után van. Talán a Lyon-t érte váratlanabb eredmény Bourges-ban az elõdöntõben. Nem is feltétlenül a vereség ténye, hanem annak módja. A játék minden elemében csúnyán alulmaradtak. A Girona a Spanyol Kupa döntõjét veszítette el vasárnap. Nagy tervekkel futottak neki a tornának, de nem volt reális esélyük a Salamanca ellen. Ez tavaszra számukra figyelmeztetõ jel lehet a bajnoki hajrá elõtt. A Lyon ellen Shay Murphy már nem lesz a keretük tagja. Ugyanakkor Gabby Williams, aki a kupán jó benyomást tett, ott lehet náluk.

Hirdetés